Proses Otomasyonu

WILO 2021 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU AÇIKLANDI 

Wilo, 2021 Sürdürülebilirlik Raporunu açıkladı. Sürdürülebilirlik stratejisiyle hedeflerini belirleyerek önemli uygulamaları hayata geçiren Wilo, 2021 yılında Bilimsel Tabanlı Hedefler Girişimine (SBTI) de katılarak, sürdürülebilirliğe olan bağlılığını bir kez daha vurgulamış oldu. 

Wilo, küresel iklim hedeflerine ulaşma amacıyla imza attığı iş birlikleriyle 2021 yılında çok sayıda başarılı projeye ve faaliyete imza attı. İklim dönüşümü alanında Alman Sürdürülebilirlik Ödülünün sahibi ve dünya çapındaki “50 İklim ve Sürdürülebilirlik Liderinden” biri olan marka, küresel iklim hedeflerine ulaşma yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Sürdürülebilirliğe etkin biçimde katkıda bulunmayı yükümlülüğü olarak gören Wilo, 2025 yılına kadar dünyanın dört bir yanındaki üretim tesislerinde karbonsuz operasyonlar gerçekleştirmek ve referans alınan 2018 yılına kıyasla emisyonları en az yüzde 60 azaltmak için faaliyetlerini yürütüyor. 

“ALTI KÜRESEL MEGA TRENDİ BENİMSEDİK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Wilo Türkiye Genel Müdürü Altuğ Arkaya; “İnovatif çözümlerimizle ve sürdürülebilir faaliyetlerimizle geleceğe uyumlu bir şekilde hareket ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilirlik faaliyetlerimize paralel olarak altı küresel mega trendi benimsedik. Globalleşme, akıllı şehirler, enerji sorunu, iklim değişikliği, kuraklık ve dijital dönüşüm. Bu maddelerinin her biri için 2025 yılına kadar belirlediğimiz bir sürdürülebilirlik stratejimiz bulunuyor. Sürdürülebilirliğin stratejik olarak her alanda iyileştirilebilmesi ve devamlılığının sağlanabilmesi için üst düzey yöneticilerimizin kontrolünde yürütülen bir sürdürülebilirlik konseyi kurduk. Bu alandaki kararlarımız konsey tarafından alınıyor. Tüm dünyanın odağında olan 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı kapsamında bizler de Wilo olarak iklim liderliğimizi geliştirmek için çalışmalarımızı sunduk. Yaptığımız çalışmalarla şirketimizin karbon ayak izini azaltırken aynı zamanda temiz suya ulaşabilen insanların sayısını da arttırmayı hedefledik. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olarak 2025 yılına kadar Wilo olarak ulaşmayı hedeflediğimiz ana maddeler mevcut. Bunlar; karbon emisyonlarını 50 milyon ton azaltmak, iklimden bağımsız üretim sağlamak, yüksek verimlilikle yılda 1,8 terawatt saat enerji tasarrufu sağlamak ve akıllı ürün portföyümüzü yılda yüzde 15 genişletmek” şeklinde ifade etti. 

“YEŞİL HİDROJENİN ÖNCÜLERİNDEN OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Arkaya, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hidrojen üretiminde, depolamasında, dağıtımında ve kullanımında önemli bir oyuncu olma hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sanayiden ulaşıma hatta ısıtma sistemlerine kadar hayatımızın her alanında yeşil enerjiye ihtiyaç duyuyoruz. Su ve yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılarak üretilen hidrojen karbonsuzdur ve bu nedenle ‘yeşil’ hidrojen olarak anılır. Yeşil hidrojen, iklim hedeflerine ulaşmak için sadece ideal değil, aynı zamanda gerekli bir çözümdür. Dünya genelinde pek çok ülke bu konuda atılımlar yaparken bizler geleceğe hazırlık olarak şimdiden hidrojen üretimi, depolaması ve nakliyesi için kullanılabilecek ürünler ve çözümler sunuyoruz. Bunlardan, hidroelektrik jeneratörlerini çalıştırmak için ters çalışan pompalar, rüzgar türbinlerindeki soğutma devresi pompaları ve fotovoltaikler için su püskürtme sistemlerinin pompaları ürünlerimizden sadece birkaçını oluşturuyor. Bu süreçte Wilopark’da kurulumunu başlattığımız H2 Powerplant pilot tesisimizi bu yıl içinde devreye sokmayı planlıyoruz. Kısacası biz Wilo Grup olarak geleceğin enerji kaynağının üretilmesi için hazırız” dedi.