Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde 2023 yılında piyasaya sürülecek olan kaçak tespit cihazı UltraCam’ı sergileyeceklerini açıklayan CS Instruments Türkiye Müdürü Yusuf İlhan, firmanın sunduğu hizmetleri ve ürünleri anlattı. İlhan, “CS Instruments yalnızca basınçlı hava ve gazların ölçümü alanına yoğunlaşıyor. Tüm ürünlerin Ar-Ge, üretim, kalibrasyon ve lojistik süreçleri ise Almanya merkezimizden yürütülüyor. 20 yılı aşan tecrübemiz ve tüm bu süreçlerin tek merkezden yürütülmesi sayesinde yeni ürünler için de oldukça hızlı aksiyon alabiliyoruz. 2023 yılında piyasaya sürülen kaçak tespit cihazımız “UltraCam” de bu ürünlerden biri. Biz de Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde ziyaretçilerimize özellikle gaz kaçaklarının tespitini oldukça sezgisel ve hızlı hale getirerek operatörlerin kaçak tespitine harcayacağı süreyi azaltacak yeni UltraCam’i tanıtacağız. Zirvede fabrikaların ilgili enerji yöneticileri, yardımcı işletmeler sorumluları ve bakıp ekipleriyle bir araya gelmek, maliyetli enerji türevleri olan basınçlı gazların tüketimlerinin ve kalite parametrelerinin ölçülmesi, kaçakların tespiti için sunduğumuz yenilikçi çözümlerimiz hakkında sohbet etmeyi hedefliyoruz” dedi.
“UÇTAN UCA İZLEME ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ”
İlhan, ölçme ve izleme konusunun önemine dikkat çekerek bu alanda sundukları çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Ölçüm ve iyileştirme birbirini takip eden bir döngüdür. Fabrikaların basınçlı gazları üretirken ve kullanırken tükettikleri enerjinin toplam enerji maliyetinin içindeki payına ve iyileştirme sağlayacakları alanlara yalnızca ölçerek ulaşabilirler. Kullanıcılara basınçlı gaz tüketimlerinin ölçülmesi, izlenmesi ve bunun yanı sıra raporlanması için ölçüm ekipmanları, kayıt ve izleme alt yapısı ve basit raporlama yazılımları gibi uçtan uca izleme çözümleri sunuyoruz.”
“GIDA, BOYA VE OTOMOTİV KRİTİK SEKTÖRLERDİR”
Hava kalitesinin bazı sektörler için kritik olduğuna dikkat çeken İlhan, “Basınçlı hava içeriğindeki nemin ölçülmesi kalite gıda, boya, otomotiv gibi hava kalitesi gereklilikleri yüksek sektörler için kritiktir. Basınçlı hava içeriğindeki nem ISO 8573 Basınçlı Hava Kalitesi Standardı gereği basınçlı çiylenme noktası (pressure dew point) ile ifade edilir. Basınçlı hava içeriğindeki nem pnömatik ekipmanların sağlığı ve özellikle boya ve gıda gibi son ürünle temasın bulunduğu sektörlerde düzenli olarak takip edilmelidir. Nem içeriği son üründe kalite problemlerine, mikrobiyolojik faaliyetlerin artışına ve silindir, piston, valf vb. pnömatik ekipmanların olağan ömründen daha kısa süre sonunda faaliyetinin durmasına neden olabilir. Gıda sektöründe faaliyet gösteren müşterimiz yaptığı dew point sensör yatırımı sayesinde verimsiz kurutucularını tespit ederek yaşadıkları hava kalitesi problemlerine son vermekle birlikte bundan sonraki süreçte muhtemel kurutucu arızalarını ve buna bağlı basınçlı hava kalitesi problemlerini de erkenden fark edebilecek bir sistem elde etmiş oldular” dedi.
“YENİ OFİSİMİZ HİZMETE AÇILDI”
2023 yılı itibariyle yatırımına başladıkları yeni ofislerinin mayıs ayında hizmete açıldığını söyleyen İlhan, “Satış sonrası hizmet kabiliyetimizi arttırmanın ne kadar önemli olduğu bilinciyle fabrikamızdaki kalibrasyon sisteminin bir eşinin İstanbul Ofisi’nde de olmasına karar verildi. Kalibrasyon merkezimiz, Türkiye’de basınçlı gaz ve basınçlı dew point sensörlerin yeniden kalibrasyonu için kurulan ilk merkez niteliğini de taşıyacak. Yıl sonuyla birlikte kalibrasyon merkezimizin hazırlıkları daha da hızlanacak. Yeni yıl itibariyle ise bu merkezin kurulum ve akreditasyon süreçleri gibi oldukça yoğun bir gündem bizi bekliyor. 2024 yılında da tüm müşterilerimiz ve partnerlerimize satış ve satış sonrası hizmetlerde uçtan uca çözüm sağlamak için genişleyen satış mühendisi ve servis kadromuzla hazır olacak ve tasarımına bilhassa önem verdiğimiz eğitim alanında basınçlı gazlarda ölçümle ilgili uzmanlığımızı paylaşmak ve dokunarak öğrenmek için ilgililerle buluşmaya devam edeceğiz.”