2006 yılında yazılım şirketi olarak kurulan, 2011 yılından beri ise yazılım ve donanım kanadında sektöre hizmet veren ILA Otomasyon, yurt dışı pazarlarına yayılımını sürdürüyor. İntralojistik sektöründe dünyanın önde gelen 20 firmasından 4’ü ile partnerlik anlaşması imzalayan ILA, partnerlerinin bilgi birikimini Türkiye’deki müşterilerine sunuyor.

“ÖNCE ÜRETİM BÖLÜMÜ OTOMASYONA GEÇİYOR”

“Dünyanın Beş Kıtasında Raflarımız Yükseliyor” “Dünyanın Beş Kıtasında Raflarımız Yükseliyor”

2020 yılından bu yana ILA Otomasyon’un CEO’su olarak görev yapmakta olan Emre Yenal, intralojistik sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İntralojistiğin çok dinamik bir sektör olduğunu, hemen her gün bir projeyle veya potansiyel bir müşteriyle karşılaşma ihtimalinin olduğunu ancak Türkiye'nin iç lojistik otomasyonundaki potansiyelinin henüz ortaya çıkmadığını dile getiren Yenal, şunları söyledi:

 “Buradaki sistemler daha yeni yeni tanınıyor. Bu konuda biz batıyı yaklaşık 20-25 yıl geriden takip ediyoruz. Bu da çok normal çünkü otomasyon önce üretim hatlarında başlıyor. Önce üretim bölümü otomasyona geçiyor, ondan sonra depolar, en son ise intralojistik alanları otomasyona geçiyor. Türkiye'de de ister otomotiv olsun, ister elektronik olsun, ister makine üretiminde olsun çok ciddi bir otomasyon kullanımı var. Fabrikalar üretim alanlarında otomasyonun faydalarını yeni deneyimlemeye başladılar. Şimdi de malzeme dolaşım sistemleri ve malzeme depolama sistemleri tarafında elde edecekleri verimi düşünmeye başladılar.

 “ILA, DÜNYADA TOP 20’DEKİ 4 FİRMAYLA PARTNER “

ILA’nın pazar hakimiyeti ve sektörel gücüne ilişkin konuşan Emre Yenal, şunları söyledi:

“Güçlerimizden bir tanesi iş ortaklarımız, partnerlerimiz. ILA dünyada top 20 listesinde olan 4 firma ile partner. Partnerlerimiz bizim en büyük gücümüz. Bu sayede ürün ve sistem yelpazemiz de geniş. Müşterinin ihtiyacı olan herhangi bir ürünü bulmakta zorlanmıyoruz. Diğer taraftan baktığınızda, Türkiye'de kaç otomatik deponun olduğu veya kaç robotun olduğu bilinmiyor. Bu tarz veriler olmadığı için sektörde biz birinciyiz, ikinciyiz, üçüncüyüz gibi iddialarda bulunamıyoruz. Ama sektörde yerli ve yabancı ciddi rakiplerimiz var. 12 yıldan beri robotlar, otomatik depolar, insansız depolar kuran ve bunların yazılımlarını yapan çok önemli bir firmayız. Ve ben kendimizi sektörün en üst konumunda görüyorum.”

ILA YAZILIMINI İHRAÇ EDECEK

ILA’nın son dönemde yurt dışı pazarlarındaki projelerine ve aktiflik durumuna da değinen Yenal, son olarak şu bilgileri paylaştı:

“Son dönemde yaşadığımız sevindirici gelişmelerden birisinden bahsedecek olursam, iş ortaklarımızdan bir tanesi hem Balkanlarda hem de Ortadoğu'da almış oldukları işleri ILA’yla beraber yapmak istediklerini söylediler. Bu ILA’nın yazılımını ihraç edeceği anlamına geliyor. Bu gelişme hem gurur verici hem de sektörde bu kadar büyük bir yeri olan partnerimizin başka ülkelerde de bizimle çalışmak istemesi bize olan güvenini ortaya koyuyor.”

Haberin devamı Depolama Çözümleri Dergisi Mayıs sayısında!

Editör: Haber Merkezi