Robot Yatırımları

YAPAY GÖRME ÜRÜN PORTFÖYÜYLE ZİRVEDE OLACAK

Lima Endüstriyel Robot Yatırımları Zirvesi'nde yapay görme ürün portföyünün içinde yer alan; Çizgi Tarayıcı, Alan Tarayıcı, 3B (ToF ve Stereo) Endüstriyel Kameralar, Lensler, Filtre ve Aydınlatma Ürünleri, Lazer Modüller, Yapay Görme Uygulama Geliştirme Platformları, Yapay Görme Bilgisayarlarını ziyaretçilerle buluşturacak.

Lima Endüstriyel Proje Müdürü Saygun Mezarcıöz, Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde öne çıkarmayı planladıkları ürünler ve uygulamalar hakkında bilgi verdi.

Zirvede yapay görme ürün portföyünün içinde yer alan; Çizgi Tarayıcı, Alan Tarayıcı, 3B (ToF ve Stereo) Endüstriyel Kameralar, Lensler, Filtre ve Aydınlatma Ürünleri, Lazer Modüller, Yapay Görme Uygulama Geliştirme Platformları, Yapay Görme Bilgisayarlarını ziyaretçilerle buluşturacaklarını söyleyen Lima Endüstriyel Proje Müdürü Saygun Mezarcıöz, "Zirvenin bu sene İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılıyor olması ve artan katılımcı sayısıyla geçmiş yıllardakinden daha da zengin bir teknoloji paylaşımı ve networking platformu oluşturacağı düşüncesindeyiz. Zirveden öncelikli beklentilerimizi marka bilinirliğimizi artırmak, yeni ürün ve çözümlerimizi tanıtmak ve yeni iş fırsatları geliştirmek olarak özetleyebiliriz. Ayrıca zirve süresince sektör paydaşı katılımcı ve ziyaretçilerle görüşerek, pazarın talep ve dengeleri hakkında yeni fikirler toplayacağız." dedi.

ROBOTLU ÜRETİMDE SİSTEM BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLARAK ÇALIŞIYOR

Günümüzdeki gelişkin yapay görme sistemlerinin robotlara görme, görüleni değerlendirme ve karar verme yetisi kazandırdığını ve bu sayede robotların, al ve yerleştir, montaj, kaynak, kalite kontrol, ayıklama, ürün besleme, pozisyonlama, paketleme gibi birçok uygulamada yaygınlaştığını söyleyen Mezarcıöz, "Lima olarak doğrudan proje yapmamakla birlikte; alanında uzman ve deneyimli ekibimizle, “robotlu üretim” konusunda sistem bütünleştirici olarak çalışan firma ve departmanlara tüm yapay görme bileşenlerini tek kaynaktan sağlayan bir tedarikçi olarak çalışıyor ve danışmanlık desteği veriyoruz. İş ortaklarımız tarafından gerçekleştirilen “robotlu üretim” projeleri, üretim süreçlerinin hızlandırılmasına ek olarak, üretim maliyetlerinin düşürülmesi, iş kazalarının azaltılması ve üretim kalitesinin tutarlı bir şekilde artırılmasına önemli katkılar sağladılar." şeklinde konuştu.

YILI ÜÇ HANELİ BÜYÜMEYLE TAMAMLIYOR

2023 yılında yapay görme ürünlerinden elde ettikleri cironun artışında oldukça iyi bir momentum yakaladıklarını söyleyen Mezarcıöz, yıl sonu hedefleri ve yeni dönem projelerine ilişkin şunları söyledi: "Yılı üç haneli bir büyümeyle tamamlıyor olacağız. Bu eğilimi arttırarak sürdürmek 2024 için öncelikli hedefimiz. Bu amaçla; ekibimizi genişletmeyi, yapay görme iş ortaklarımızla birlikte yakın coğrafyamızı kapsayan projelere girmeyi planlıyoruz. OT/VT sektörünün lider firmalarından Zebra Technologies ile 2023 yılında başladığımız iş ortaklığı sayesinde firmanın yapay görme çözümlerini de geniş bir pazara ulaştırmaya başladık. Yapay Görme ve Yapay Zeka çözümlerine ek olarak Savunma, Güvenlik ve Ulaştırma sektörlerinde uzun yıllardır çalışıyoruz. Ek olarak 2024’de Enerji sektörüne de odaklanmayı, Ankara’daki temsilcimizle birlikte kamu ve altyapı projelerinde yeni iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Enerji Depolama Çözümleri Sempozyumu da bizim için önemli bir etkinlik olacak."