Depolama Çözümleri

WMS VE ERP ENTEGRASYONU SAYESİNDE STOK SEVİYESİNİ OPTİMİZE EDİYOR

Elçin Dümen: “WMS ve ERP entegrasyonu, üretimde kullanılan ham maddelerin, yarı mamullerin ve bitmiş ürünlerin depolama, izleme ve envanter kontrolünün entegre bir şekilde yönetilebilmesini sağlıyor."

Teknik termoplastikleri alanında 19 yılı aşkın süredir üretim yapan Eurotec; metal yerine geçen, yüksek ısı dayanımlı, termal iletken, elektrik iletken, darbe dayanımlı, alev geciktiricili, yüzey modifikasyonlu yenilikçi ürünler ile akılcı çözümler sunuyor.

2021 yılında Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi’nde yüzde 35 kapasite artışı gerçekleştiren Eurotec Mühendislik Plastikleri, bu fiziksel büyüme ile bölge içindeki depo sayısı ve depolama alanını da genişleterek toplam 6000 metrekare kapalı alana sahip 4 depo ile hizmet verir hale geldi. Back to back raf sistemleri ile hacimden yararlanarak maksimum kapasite ile operasyonlarını yöneten Eurotec Mühendislik Plastikleri’nin Üretim Planlama Müdürü Elçin Dümen, “WMS ve ERP entegrasyonu, üretimde kullanılan ham maddelerin, yarı mamullerin ve bitmiş ürünlerin depolama, izleme ve envanter kontrolünün, entegre bir şekilde yönetilebilmesini sağlar. Bu sayede stok seviyeleri optimize edilebilir, envanter kayıpları azaltılır ve üretim süreçleri daha verimli hale getirilir. Entegre WMS ve ERP sistemimiz sipariş yönetimi süreçlerini kolaylaştırıyor” dedi.

"DEPO YÖNETİM YAZILIMIMIZ EN VERİMLİ OLACAK ŞEKİLDE TASARLANDI"

Depolarında karekod okuyuculu el terminalleri ile çalıştıklarını ve stok giriş ve çıkış işlemlerini bu el terminalleri ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Dümen, "Stok girişi, adresleme ve çıkış işlemleri şirketimize özel tasarlanmış mevcut ERP sistemimizde yer alan WMS modülü ile gerçekleştiriyoruz. Depo yönetim yazılımımız, yaptığımız iş ile uyumlu operasyon akışımızın en verimli olacağı şekilde tasarlandı. Bunun yanında 4 adet 200 ton kapasiteli modüler silo kullanıyoruz. Silo yatırımımız, silobaslar ile ham madde alımına olanak sağladığı için operasyonel süreçlerde iyileştirme sağladı. Alandan tasarruf ile kapasite artışı gerçekleştirmiş olduk. İç lojistik, üretime sevk etme, üretimde kullanma süreleri kısaldı. Atık ambalaj miktarlarımız azaldı. Fiziksel büyümenin yanı sıra, insan kaynağına da yatırım yapmaktayız. Depolarımızda gerçekleştirdiğimiz zaman-etüt çalışmaları sonucunda norm kadrolarımızı oluşturduk. Bu kadrolar için gerekli iç ve dış eğitimleri, İnsan Kaynakları departmanımızla birlikte planlayarak gerçekleştiriyoruz. Depo ekiplerimizde iç iletişim ve takım çalışmasına büyük bir önem ve değer veriyoruz. Çalışanlarımızın gelişim alanlarını periyodik olarak takip ediyor ve destekliyoruz." dedi.

DEPOLARINDAKİ GÜVENLİĞİ ÜST DÜZEYDE TUTUYOR

Depolarındaki operasyon yönetimine ilişkin de açıklamada bulunan Dümen, şunları söyledi: "Operasyonlarımızda insan hatalarının önüne geçmek için kontrol noktalarımız bulunuyor. Hem iç lojistik hem de müşteri sevkiyatlarında yanlış ürün göndermenin önüne geçerek verimliliği artırıyor, karlılığa katkıda bulunuyoruz. Depolarımızda sıcaklık ve nem değerlerini sürekli takip ediyoruz. Alarm sistemlerinden faydalanıyoruz. İş güvenliğine oldukça önem veriyoruz. Ekiplerimizin kullandığı tüm taşıma ekipmanlarının güvenlik özellikleri çok kritik. Ekipman hız limitleme, çalışana özel şifre ile kullanım yetkilendirmesi yapma ile güvensiz davranışları engelliyor, talimatlar ve prosedürler ve denetimler ile disiplinli çalışmalar gerçekleştiriyoruz."