“Temel Hedefimiz Robot Kullanımını Kolaylaştırmak ve Yaygınlaştırmak” “Temel Hedefimiz Robot Kullanımını Kolaylaştırmak ve Yaygınlaştırmak”

Üretimdeki teknolojik gelişmelerin hız kesmeden ve artarak devam ettiği günümüzde, endüstriyel üretim süreçlerin daha sürdürülebilir, verimli ve etkili bir şekilde yönetilmesi, işlemenin hayatta kalması ve rekabet edebilmesi açısından büyük bir önem taşıyor. Bu da işletme içerisinde, yapay zeka, artırılmış gerçeklik, dijital ikiz gibi yazılım temelli uygulamalar ve sensör, andon ekran, AGV, hat robot uygulamaları gibi donanım temelli araçlarla desteklenerek doğru tasarlanmış bir üretim prosesi ile mümkün oluyor.

Kurulacak üretim prosesinde, çalışan verimliliği, enerji verimliliği, hammadde kullanım ve kayıp miktarı, iş sağlığı ve güvenliği süreçleri ve üretimde operatör hareketleri, makine duruşları, üretim adetleri ve üretim kayıplar gibi birçok sürecin dijital araçlarla canlı olarak takip edilip oluşan ve oluşabilecek arızalarına karşı anlık çözümler geliştirilmesi gerekiyor. Bahsettiğimiz bu proseste en önemli parametre ise işletmeye gelecek için yol gösterecek olan üretim verisinin toplanması.

Gelişmiş ve modern bir üretimden veri toplama sisteminin sahip olması gereken özellikleri sıraladığımızda, dış siber saldırılara ve işletme içi kötü niyetli kullanımlara karşı dirençli olması, zaman ve mekan kısıtı gözetmeden web ve mobil erişime açık olması, makine verileri, makine çalışma süreleri, makine duruşları, üretim çevrimi gibi geniş izlenebilirliğe sahip olması, değişken üretim şartlarına karşı özelleştirilebilir olması ve bu özellikleriyle işletmeye büyük mali yük getirmeden, işletme ihtiyacına göre oluşturulmuş alternatif paketlerle ekonomik şartlarda uygulanabilir olması önem taşıyor.

ÇOK YÖNLÜ ANALİZLER

Hamle Mühendislik, Doruk Otomasyon ile geliştirdiği entegratörlük iş birliği ile üretimin dijitalleştirilmesi alanında da çözüm sunuyor. Bu kapsamda işletmelerin üretimde verimliliğinin artırılmasına destek olan makine duruşları, süre, adet, MTBF, MTTR, FR, FFR ve neden-sonuç analizleri, hatalı üretim gibi çok yönlü analizler yapıyor.

İşletmelere veri toplama alanında hem deneyimli yetişmiş mühendis kadrosu ile teknik destek hem de yerli ürünleri ile maliyet etkin çözümler sunuyor. Üretimden veri toplamada kullandığımız ProMANGE ürünü ile işletmelere üç paket seçeneği sunuluyor.

TÜM VERİLER GÜVENLİ DEPOLARDA

Hamle Mühendislik ilk paket olan ‘‘İşletmem Cepte’’ ile makinelerin uzaktan takibi, üretim adetleri, üretim çevrim süreleri gibi özellikler sunuyor. İkinci paket olan ‘‘İşletmem Dijital’’ ile makinelerin uzaktan takibi, operatör ve teknisyen duruşları, vardiya bazında makine durma/ çalışma oranları, duruş kırılımları, makine bazlı üretim miktarı ve setup süreleri gibi verileri takip edebiliyor. Üçüncü paketleyse ‘‘İşletmem Akıllı’’ seçeneği ile son derece gelişmiş üretim yönetimi ile diğer paketlere ek olarak üretim geçmişe yönelik takibi sağlanıyor. Ayrıca cloud çözümü ile tüm bu veriler güvenli depolarda tutuluyor. Farklı büyüklükteki işletmelere yönelik bu paket çözümler işletmede ihtiyaca göre doğru ve ekonomik olarak dijitalleşmesi de önemli rol oynuyor.

Bu iş birliği kapsamında işletmelerin üretimde veri kullanım süreçlerini yakından deniymlemeleri, Hamle Mühendislik’in kullanıma açtığı paketleri tanımaları için düzenli aralıklarla çevrimiçi olarak demo gösterim etkinliği düzenleniyor. Etkinlikte sistem, uzmanlar tarafından katılımcılara anlatıldıktan sonra demo sürümlerinde uygulamalı olarak kullanımı öğretiliyor ardından bu kullanımın tüm işletme tarafından da deneyimlenmesi için bir haftalık demo kullanım hakkı veriliyor.

Geliştirilen marka iş birlikleri ile Dijital Hamle ekosistemdeki teknoloji tedarikçi firma sayısını artırdığı gibi işletmelerin dijital dönüşüm süreçlerinde; dijital olgunluk değerlendirmesi ile yol haritasının hazırlanması, orta vadede dijital dönüşüm strateji belgesinin oluşturulması ve uygulamada ihtiyaç duydukları diğer teknolojik çözümlere tek çatı altından erişimlerini sağlıyor. Bu da dönüşüm süreçlerinde kararsız olan işletmelerin hızlı bir şekilde dönüşümünde itici güç oluyor.

Editör: Haber Merkezi