Motto Mekatronik Proje Satış Müdürü ve Şirket Ortağı Aktuğ Kolman, Robot Yatırımları Zirvesi'nde öne çıkarmayı planladıkları ürün ve uygulamalar hakkında konuştu.

Otomatik Depolama ve Sevkiyat Sistemleriyle Zaman ve Maliyet Avantajı Otomatik Depolama ve Sevkiyat Sistemleriyle Zaman ve Maliyet Avantajı

COBOTLAR VE GÖRSEL ALGILAMA SİSTEMLERİYLE ENTEGRE PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKECEK

Robot Yatırımları Zirvesi'nin, mekatronik ve robot teknolojilerindeki yenilikleri paylaşmak için önemli bir platform olduğunu dile getirerek söze başlayan Kolman, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Robot Yatırımları Zirvesi, mekatronik ve robot teknolojilerindeki yenilikleri paylaşmak için önemli bir platform. Biz de Motto olarak, bu tür zirvelerde özellikle robotik projelerimize odaklanmayı planlıyoruz. Çeşitli endüstrilere özgü geliştirdiğimiz özel çözümlerimiz, üretim süreçlerini daha hızlı, verimli ve güvenli hale getiren teknolojiler sunuyor. Bu alanda, özellikle kollaboratif robotlar ve görsel algılama sistemleri entegre edilmiş projelerimizle dikkat çekmeyi hedefliyoruz."

Zirveden beklentilerini de dile getiren Kolman, "Zirveden beklentimiz, sadece teknolojimizi daha geniş bir kitleye tanıtmak değil, aynı zamanda sektördeki diğer inovatif firmalarla işbirlikleri geliştirmek ve gelecekteki projelerimiz için ilham almak." diye konuştu.

Fabrikaların #ToplamVerimlilik hedefleri için sundukları katkılar ve çözümlere ilişkin de konuşan Kolman,  "Toplam Verimlilik, modern fabrikaların başarısı için kritik öneme sahiptir. Endüstriyel otomasyon sistemlerimiz, robotik çözümlerimiz ve ikincil paketleme sistemlerimiz, üretim hatlarında verimliliği artırmaya, insan hatalarını en aza indirmeye ve enerji tüketimini optimize etmeye odaklanmaktadır.

“FABRİKALARIN ÜRETİM SÜREÇLERİNDE HIZ VE DOĞRULUK KAZANMASINI SAĞLIYORUZ”

Özellikle robotik sistemler ve akıllı otomasyon çözümleri sayesinde, fabrikaların üretim süreçlerinde hız ve doğruluk kazanmasını sağlıyoruz. Örneğin, entegre ettiğimiz görsel algılama sistemleri ile üretim hatlarında kalite kontrolünü daha hızlı ve daha hassas bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bu da işletmelerin ürün kalitesini artırırken, hatalı üretim oranlarını düşürerek maliyetleri minimize eder." dedi.

Bu doğrultuda son dönemde hayata geçirdikleri bir projeden örnek veren Kolman, "Bir gıda üretim tesisinde gerçekleştirdiğimiz bir projeyi örnek verebilirim. Bu projede, manuel paketleme süreçlerini tamamen otomatikleştirerek, üretim hızını %40 oranında artırdık. Aynı zamanda, enerji tüketimini %15 oranında azaltmayı başardık." diyerek sözlerini tamamladı.
 

Editör: Ayşete Yavaş