Otokar'ın Dijital Dönüşüm Yolculuğu Otokar'ın Dijital Dönüşüm Yolculuğu

Banner Engineering olarak, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde tam da adına yakışır bir şekilde Endüstri 4.0 uygulamalarına yeni bir bakış kazandıracak Snap Signal ürünleri ve veri toplama çözümleriyle yer alacaklarını söyleyen Banner Engineering Türkiye Operasyonlar ve Teknik Müdürü Can Yiğit; “Bu yıl, öncekilerden daha gelişmiş olarak, gerçek uygulama örneklerini sergileyeceğiz. Standımızı ziyaret edecek ziyaretçilerimiz bir üretim tesisinin ham madde girişinden sevkiyat alanına kadar ihtiyaç duyacağı tüm donanım ve yazılım çözümlerini bir arada görme fırsatı bulacaklar. Öyle ki; stok alanlarının takibi için kablosuz sıcaklık ve nem sensörlerimizi, ham madde miktarlarının takibi için radar sensörler ile seviye algılama çözümlerimizi, elle montaj istasyonları için Pick-to-Light çözümlerimizi, geleneksel fabrikalar için A’dan Z’ye fabrika otomasyonu çözümlerimizi, yeni nesil karanlık fabrikalar için dijital fabrika konseptimizi standımızda sergileyeceğiz ve tüm bunları kablosuz olarak gerçekleştireceğiz. Üstelik bu çözümleri, yeni nesil görsel fabrika çözümlerimizle birleştirip verinin sadece sanal ortamda kalmasına müsaade etmeyeceğiz ve ziyaretçilerimize canlı olarak göstereceğiz” dedi.

“MAKİNALARIN ÇALIŞIR SÜRELERİNİ İYİLEŞTİRDİK”

Fabrikaların üretimde bir yandan yüksek kalite ve verimlilik sağlamaları, diğer yandan maliyetlerini düşürmeleri için “dijital dönüşüm” projelerinde sundukları çözüm ve katkılardan bahseden Yiğit, “Dijital dönüşümün olmazsa olmazı olan veriyi kaynağından itibaren kontrol edecek çözümlerimiz mevcut. Geniş sensör ailemizden aldığımız veriyi, yeni nesil sinyal dönüştürücülerimiz ve endüstriyel haberleşme protokolleri aracılığıyla kablolu kablosuz fark etmeksizin veya verileri olduğu yerde görselleştirerek kullanıcıların hizmetine sunuyoruz. Üstelik verinin izlenebilirliği, takibi ve raporlanması için gerekli olan Bulut Veri Hizmeti veya yerel ağ üzerinden takip edilebilir Scada çözümleri sayesinde, müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını tek bir kaynaktan çözmelerine yardımcı olabiliyoruz” dedi. 

Yakın zamanda hayata geçirdikleri projeden örnek veren Yiğit, “Bir veri toplama projesinde, tüketici ürünleri sektöründe faaliyet gösteren müşterimizin üretim adedi, makinanın çalışma süresi gibi kritik verilerini oldukça yenilikçi bir bakış açısıyla kablosuz şekilde topladık. Aynı zamanda vibrasyon ve sıcaklık izleme sensörlerimiz sayesinde makinaların çalışır sürelerinin iyileştirilmesi konusunda da fayda sağladık” dedi.

“DİJİTALLEŞME ATAĞINA KATKI SAĞLAYAN PROJELER YAPTIK”

Can Yiğit hedefleri ile ilgili olarak ise “Bu yıl endüstrinin dijitalleşme atağına katkı sağlar şekilde pek çok projeyi hayata geçirdik. Enerji izleme alanındaki beklentileri karşılayan çözümlerimizle ve kablolu/kablosuz veri toplama uygulamaları için özel olarak geliştirilen ürünlerimizle yıllardır süregelen uzmanlığımızı endüstrinin hizmetine sunmaktan memnuniyet duyarız” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi