Siemens Türkiye, Türkiye’de ilk kez bir OSB’de bu ürünü kullandı. Siemens Türkiye, proje aşamasında danışmanlık desteği ve proje mühendisliği sağladı ve 115 adet 36 kV’luk orta gerilim panosunun Almanya’dan temin ederek saha montajı, kablo başlıklarının yapılması, çeşitli yan ekipmanlarla birlikte devreye alınması işlemlerini gerçekleştirdi. Siemens Türkiye kurulumu tamamladı ve kurulum sonrası için de hizmet verdi. Minimum 30 yıl işletme ömrü olan ve farklı hava koşullarından etkilenmeksizin hiçbir kesintiye izin vermeden enerji sürekliliği sağlayan panolar, bakıma ihtiyaç duymadan kusursuz bir şekilde çalışma özelliğine sahip.

“AKILLI ENERJİ DAĞITIMI” YAKLAŞIMINI YANSITIYOR

Siemens, “Akıllı Enerji Dağıtımı” yaklaşımını binalara, kampüslere, şehirlere ve üretim sahalarına yansıtıyor. Köklü elektrifikasyon uzmanlığı sunarak güvenlik, verimlilik ve dayanıklılık gibi kritik ihtiyaçlara yanıt veriyor. Siemens, sunduğu çözümleri sayesinde çalışma süresini en üst seviyeye taşıyarak varlıklardan en iyi şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Bakım ihtiyacını azaltarak enerjideki dalgalanmayı kontrol altına alıyor. Siemens, “Akıllı Enerji Dağıtımı” yaklaşımı ile son olarak Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) hizmet verdi. Konya şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede, 2 bin 300 hektarlık bir alan üzerinde kurulu olan Konya Organize Sanayi Bölgesi, 785 sanayi parselinden oluşuyor. 52 bin kişiye istihdam sağlayan bölgede 40 farklı sektörde üretim yapılıyor. Konya OSB’nin, yaklaşık 40 yıl önce, o günün teknolojisi ile açık şalt çift baralı olarak tesis edilen 2. ve 3. bölge enerji altyapılarındaki katılımcı fabrikalarına sunduğu kesintisiz ve sürekli elektrik enerjisi esnekliğini, 2018’de kurulan 5. genişleme bölgelerinde de devam ettirmek ihtiyacı karşısında  açık şalt tesisleri hem yeni kanun ve yönetmelikler hem de iş ve işçi sağlığı güvenliği, aynı zamanda işletme açısından birtakım zorluklar yaşanması  çözüm için  Konya OSB ile Siemens Türkiye’yi bir araya getirdi.  Öte yandan Konya OSB’nin yeni bölgelerinde de etkili bir çift bara çözümüne ihtiyaç duyulmasıyla Siemens Türkiye, bu ihtiyaca Almanya’daki Frankfurt Fabrikası’nda ürettiği 8DB10 çift baralı gaz yalıtımlı orta gerilim panosu ile cevap verdi.

“ÖRNEK PROJEMİZLE FARKLI OSB’LERİN TERCİHİ OLDUK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Siemens Türkiye Elektrifikasyon ve Otomasyon İş Birimi Ülke Müdürü Alper Çelebi: “165 yılı aşkın süredir Türkiye’nin gelişimine bu çerçevede katkı sağlıyoruz. Son olarak Konya OSB’de hayata geçirdiğimiz proje ile OSB’nin kesintisiz enerji ihtiyacına cevap verdik. Dünyadaki son teknolojik yenilikleri içerisinde barındıran orta gerilim dağıtım sistemlerimizden 8DB10 Çift Baralı Gaz Yalıtımlı Pano çözümümüzü sunduk. Bu ürünümüz Türkiye’de ilk defa bir OSB’de kullanıldı. Bu ihtiyacın belirlenmesinden kurulum sonrası hizmete kadar her aşamada yer aldık. Buradaki başarılı uygulamamız diğer OSB projelerinde de Siemens olarak tercih edilmemizde önemli bir rol oynadı. Konya OSB’ye ve tüm tüketicilere güvenilir, verimli ve sürdürülebilir enerji tedariği sağlayacak alt yapının parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

“KESİNTİSİZ ENERJİ İHTİYACI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Konya OSB Bölge Müdürü Vahit Türkyılmaz, “Siemens Türkiye ile yaptığımız uygulama kapsamında kesintisiz enerji ihtiyacımızı karşılayacağız. Fabrikalarımız için sürdürülebilir üretim ve kesintisiz enerjinin önemi oldukça büyük. Bu sebeple 5. Genişleme Bölgesi’nde Siemens uzmanlığını tercih ettik. Bu tercihimizin sebepleri arasında köklü geçmişe sahip olan Siemens markasına duyduğumuz güven başta geliyor.” dedi. 

Siemens Türkiye Elektrifikasyon ve Otomasyon İş Birimi Ülke Müdürü Alper Çelebi

Konya OSB Bölge Müdürü Vahit Türkyılmaz


 
 

2030 Sürdürülebilirlik Hedefleri İçin Önemli Bir Adım 2030 Sürdürülebilirlik Hedefleri İçin Önemli Bir Adım
Editör: Haber Merkezi