Enerji yönetimi ve otomasyonunun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric ve güç sistemi tasarımı ve operasyonunda sektör ve teknoloji lideri olan ETAP, AI (yapay zeka) Fabrikalarının güç ihtiyaçlarını doğru bir şekilde tasarlayıp simüle edebilen son teknoloji bir dijital ikiz platformunu tanıtıyor. NVIDIA Omniverse™ AI fabrika dijital ikizleri için hazırladığı planı kullanarak, Schneider Electric ve ETAP, mekanik, termal, ağ ve elektrik sistemleri için birden fazla girdiyi bir araya getirip bir AI Fabrikasının nasıl çalıştığını simüle eden dijital ikizlerin geliştirilmesini sağlıyor. Bu iş birliği, elektrik sistemleri ve güç gereksinimleri üzerinde geliştirilmiş içgörü ve kontrol sunarak, AI Fabrikası tasarımı ve operasyonlarını dönüştürmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda, önemli verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirlik kazançları elde etme fırsatı sunuyor.
BENZERSİZ İÇGÖRÜLER
Daha önce elektrik sistemlerinin temel görselleştirilmesi mümkünken, ETAP ve NVIDIA Omniverse teknolojilerinin entegrasyonu, birden fazla dinamiğin sorunsuz bir şekilde etkileşime girdiği kapsamlı bir AI Fabrikası dijital ikizinin oluşturulmasını sağlıyor. ETAP’ın sofistike modelleme teknolojisi, bir veri merkezinin elektrik altyapısının sanal bir kopyasını oluşturacak ve bunu gerçek zamanlı güç sistemi verileri, gelişmiş analizler ve içgörülerle birleştirecek. Akıllı algoritmalar, güç tüketimi ve dağıtım desenlerini analiz ederek ve tahmin ederek, şu alanlarda eşi benzeri görülmemiş içgörüler sağlar:
• Gelişmiş elektrik sistemi tasarımı ve simülasyonu
• Dinamik "Ya olursa" senaryo analizi
• Gerçek zamanlı elektrik altyapısı performans takibi
• Gelişmiş enerji verimliliği optimizasyonu
• Tahmine dayalı bakım ve sistem güvenilirliği değerlendirmesi
• Güç kullanımı temelinde altyapı ihtiyaçları, toplam sahip olma maliyetini azaltmaya yardımcı olabilir
Büyük ölçekli eğitim kümelerinden sınır bilişim sunucularına kadar, AI yükleri veri merkezi güç tüketiminde önemli bir artışa yol açıyor. Geleneksel bilgi işlem görevlerinin aksine, AI işlemleri — özellikle model eğitimi ve karmaşık çıkarım süreçleri — önemli miktarda hesaplama gücü gerektiriyor ve bu da daha yüksek raf güç yoğunluklarına yol açıyor. AI’nin benimsenmesi hızlandıkça, girişimciler, işletmeler, ortak veri merkezi sağlayıcıları ve internet devleri, artan güç verimliliği ihtiyacını karşılamak için veri merkezi tasarımı ve yönetimini yeniden düşünmek zorunda kalıyor.
ETAP ve NVIDIA'nın iş birliği, yapay zeka çağında güç yönetimi, performans optimizasyonu ve enerji verimliliği gibi kritik zorlukları ele alan yenilikçi bir “Şebekeden çipe” yaklaşımını sunuyor. Şu anda, veri merkezi operatörleri raf seviyesinde ortalama güç tüketimini tahmin edebiliyor, ancak ETAP'ın yeni dijital ikizi, güç sistemi tasarımını iyileştirmek ve enerji verimliliğini optimize etmek için çip seviyesinde dinamik yük davranışını modellemede doğruluğu artırmayı hedefliyor.
Bu iş birliği, ETAP ve NVIDIA'nın veri merkezi sektöründe yeniliği teşvik etme konusundaki kararlılığını vurguluyor ve işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve AI yükleriyle ilişkili zorlukları etkili bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor. İş birliği, veri merkezi verimliliğini artırmayı ve aynı zamanda şebeke güvenilirliği ve performansını iyileştirmeyi amaçlıyor.
BİR TEKNOLOJİK ÇÖZÜMDEN DAHA FAZLASI
NVIDIA HPC ve AI Fabrikası Çözümleri Kıdemli Direktörü Dion Harris, AI yüklerinin karmaşıklığı ve ölçeği arttıkça, doğru güç yönetiminin, verimlilik, güvenilirlik ve sürdürülebilirliği sağlamada kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Harris, "ETAP ve Schneider Electric ile yaptığımız iş birliği sayesinde, veri merkezi operatörlerine güç dinamikleri üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir görünürlük ve kontrol sunuyoruz, bu da onların altyapılarını optimize etmelerini ve AI benimsemesini hızlandırmalarını sağlarken, operasyonel dayanıklılığı artırmalarına olanak tanıyor” dedi.
ETAP CEO'su Tanuj Khandelwal, bu iş birliğinin bir teknolojik çözümden daha fazlasını temsil ettiğini ifade etti. "AI çağında veri merkezlerinin nasıl tasarlanabileceğini, yönetilebileceğini ve optimize edilebileceğini temelden yeniden hayal ediyoruz." diyen Khandelwal, elektrik mühendisliğini, ileri düzey sanallaştırma ve AI teknolojileriyle birleştirerek, altyapı yönetimi için yeni bir paradigma yarattıklarını belirtti.
Schneider Electric'in Veri Merkezleri, Ağlar ve Hizmetler İcra Başkan Yardımcısı Pankaj Sharma, "İş birliği, hız ve yenilik, AI yüklerini barındırmak için gereken dijital altyapı dönüşümünün itici güçleridir. ETAP, Schneider Electric ve NVIDIA olarak, yalnızca veri merkezi teknolojisini ilerletmekle kalmıyoruz; aynı zamanda işletmelerin operasyonlarını optimize etmelerine ve AI'nın güç gereksinimlerini sorunsuz bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyoruz." dedi.