Haber: Murat Tanık

Pier MTTP Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Alper Arıs, bunu nasıl başardıklarını anlatıyor.

Enerji verimliliği günümüzde işletmeler için kritik bir konu haline geldi. Türkiye’deki endüstriyel tesislerin enerji tüketimi yüzde 41 ile ülkemizin toplam enerji tüketiminin en büyük bölümünü oluşturuyor. Türkiye’deki endüstriyel tesislerde yıllık ortalama 3,7 milyon TEP’lik enerji tüketimi gerçekleşiyor. Bununla birlikte yapılan araştırmalar, sanayi sektörümüzde tüketilen bu enerjinin, daha verimli kullanılarak yüzde 30 enerji tasarrufu sağlayabileceğimizi gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, enerji verimliliği sağlanarak Türkiye’deki endüstriyel tesislerde milyonlarca dolarlık tasarruf potansiyeli bulunuyor.

ENERJİ ÜRETİM VE TÜKETİM VERİLERİNİ OTONOM ŞEKİLDE ANALİZ EDİYOR

Pier MTTP Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Alper Arıs, işte tam da bu noktada, Pier EIS Enerji İzleme Sisteminin nasıl devreye girdiğini anlatıyor: “Sistem elektrik sayacı, analizör ve sensörlerden alınan enerji üretim ve tüketim verilerini ORC Serisi IoT Router donanımıyla okuyarak otonom bir şekilde analiz ediyor. Bu sayede, işletmeler gerçek zamanlı olarak enerji tüketimlerini izleyebiliyor ve verimliliklerini artırarak maliyetlerini optimize edebiliyorlar. Pier  EIS’in Türkiye’deki işletmelere sağladığı ekonomik faydalar oldukça önemli. Sistem sayesinde enerji verimliliği artıyor ve işletmelerin elektrik faturalarında yüzde 15 ila yüzde 20 arasında tasarruf sağlanabiliyor. Ayrıca, erken müdahale imkânı sağlayarak ekipman arızlarını önceden tespit ediyor ve bakım maliyetlerini yüzde 30’a kadar azaltabiliyor. Tüm bunların yanı sıra, Pier EIS aynı zamanda çevresel sürdürülebilirlik açısından da önemli bir rol oynuyor. Enerji verimliliğinin artmasıyla birlikte, işletmelerin karbon ayak izi de azalıyor ve çevre dostu bir imaj oluşturuyor.”

“Pier EIS enerji izleme sistemi endüstriyel tesisler için bir dönüm noktası”

Alper Arıs sözlerinin sonunda, Pier EIS Enerji İzleme Sisteminin Türkiye’deki endüstriyel tesisler için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu şu sözlerle vurguluyor: “Bu konuya endüstri yöneticilerinin önem vermesi ve mühendislerin tasarruf metotlarını öğrenip uygulamaları, enerji tüketimlerinde önemli azalmalar sağlayacaktır. Bu da endüstrilerin maliyet optimizasyonu ve ülkenin ekonomik kazanımları açısından büyük bir adım olacaktır. Ayrıca, enerji tasarrufu ve verimliliği ülkemizin yapması gereken ve çok yüksek yatırım gerektiren yeni enerji yatırımlarının getireceği yükü azaltacaktır. Bu sayede Türkiye, sürdürülebilir ve çevre dostu bir ekonomiye daha yaklaşacak, aynı zamanda enerji bağımlılığını azaltarak ulusal güvenliğini de güçlendirecektir.”

Çin'in Rüzgar ve Güneş Enerjisi Kurulu Kapasitesi 1,206 Milyar Kilovata Ulaştı Çin'in Rüzgar ve Güneş Enerjisi Kurulu Kapasitesi 1,206 Milyar Kilovata Ulaştı

  

Editör: Semra Çakmak