Depolama Çözümleri

OTOMATİK DEPO YATIRIMINI NE ZAMAN VE NASIL YAPMALI?

Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde konuşma gerçekleştiren Wipro PARI Türkiye Satış Müdürü Caner Öztosun’un zirvede yaptığı “Otomatik Depo Yatırımını Ne Zaman ve Nasıl Yapmalı?” başlıklı sunumu ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ST Endüstri Zirveleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi, Robot Yatırımları Zirvesi, Proses Otomasyonu Zirvesi, Endüstri 4.0 Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi olmak üzere 6 zirvenin bir arada gerçekleştiği organizasyona katılım hayli yüksekti.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde ise birbirinden değerli konuklar sahnede yaptıkları sunumlarla ziyaretçilerle bir araya geldi. Fuar katılımcılarından olan Wipro PARI Türkiye Satış Müdürü Caner Öztosun’un, zirvede yaptığı “Otomatik Depo Yatırımını Ne Zaman ve Nasıl Yapmalı?” başlıklı sunumu ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

"WIPRO GROUP 26 MİLYAR DOLAR PİYASA DEĞERİYLE KÜRESEL BİR ŞİRKET"

Sunumuna kendisi ve şirketi hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak başlayan Öztosun, Wipro Enterprises’in altında konumlanan Wipro Infrastructure Engineering, Wipro Consumer Care & Lighting, Wipro Kawasaki Precision Machinery ve Wipro-GE Healthcare’ın yanı sıra bilişim sektöründe faaliyet gösteren Wipro Limited’den oluşan Wipro Group’un dünya genelinde 265 binden fazla çalışanı, 26 milyar dolar piyasa değeri ve 11 milyar dolar yıllık cirosuyla küresel bir şirket olarak konumlandığını söyledi.

Öztosun, Wipro Group’un ana faaliyet alanlarının; Elektrikli Araç Üretim Sistemleri, Güç Aktarma Organları Montajı, Makine Besleme Sistemleri, Araç Montaj Sistemleri, Kaynak Otomasyonu, Otomotiv Ana Yan Sanayi Segmenti, Intralojistik & Depolama, Otomatik Araç Park Sistemleri, Gıda, İçecek & İlaç Endüstrisi olduğunu aktarırken intralojistik sektöründe ASRS sistemleri, AGV ve automatic truck loading sistemleriyle yer aldıklarını söyledi.

Gerçekleştirdiği sunumda otomatik depolama sistemlerini 4 ana başlık altında inceleyen Öztosun, bunları; asansörlü uydu mekik sistem, otomatik dikey depolama sistemleri, ASRS stacker crane sistemler, ASRS stacker crane uydu mekik sistem olarak ele aldı.

OTOMATİK DEPO YATIRIMI NE ZAMAN YAPILMALI?

Otomatik depo yatırımının ne zaman yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler veren Öztosun; depo alanının yetmemesi, daha fazla üretim alanına ihtiyaç duyulması, aranılan ürünün hızlı bir şekilde depoda bulunamaması, depoda bulunan ürünün net rakamının bilinememesi ve sevkiyata ürün yükleme hızının yeterli olmaması gibi durumların varlığının otomatik depo yatırımına ihtiyaç duyulduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Otomatik depo yatırımının doğru bir zamanlamayla hayata geçirilmesinin önemine de değinen Öztosun şöyle konuştu; “Otomatik depo yatırımını maksimum verim elde ederek hayata geçirmek için proje ya yeni bir fabrika-depo kurulmadan önce, ya bina-depo tasarım aşamasındayken, mevcut bir bina varsa üretim makinaları satın alınmadan önce veya alan maliyetleri daha fazla artmadan önce gerçekleştirilmelidir."

Otomatik depo yatırımının nasıl yapılacağına ilişkin de bilgiler paylaşan Öztosun, son olarak ASRS depoların genel avantajları ve örnek uygulamalar hakkında bilgi vererek sunumunu sonlandırdı.