2018-2022 yılları arasında tedarik zinciri ve lojistik odaklı teknoloji girişimlerinin 50 milyar doları aşkın yatırım aldığı bilinirken, yerel çözümlere olan ilgi 2023’te de varlığını korudu. KPMG verilerine göre, 2023’te Türkiye’de lojistik girişimleri 4 milyon dolar yatırım aldı. Yurt içi karayolu taşımacılığında bireysel ve kurumsal müşteriler için dijitalleşme açığını kapatmak amacıyla harekete geçen Nakliyelazım, 2024’ün ilk lojistik sektörü yatırımına imza atmak için, 4,2 milyon TL hedefle kitlesel fonlama yatırım turuna çıktı. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Nakliyelazım Kurucu Ortağı Selçuk Mert, “Geçtiğimiz yıllarda yurt içi karayolu nakliye operasyonlarında dijitalleşme için önemli adımlar atılsa da sektörün en önemli problemlerinden biri hâlâ varlığını koruyor. Nakliyelazım olarak, hem bireysel hem de kurumsal müşterilerin her araç tipiyle çalışabilmesini sağlayarak bu problemi ortadan kaldırıyoruz. Fongogo üzerinde başlattığımız kitlesel fonlama kampanyamızla, büyüme hedeflerimize doğru emin adımlarla koşmaya hazırız” dedi.

53 MİLYON TL DEĞERLEMEYLE KİTLE FONLAMA TURUNA ÇIKTI

Dünya Bankası’nın Lojistik Performans Endeksi’nde 38. sırada yer alan Türkiye'de yük taşımacılığında karayolunun payının %72 olduğunu açıklayan Selçuk Mert, 

Ankara Sincan OSB'nin İlk İnsansız Tam Otomatik Deposu Ankara Sincan OSB'nin İlk İnsansız Tam Otomatik Deposu

“Artan akaryakıt maliyetleri ve dijitalleşememiş piyasa, Türkiye’yi karayolu taşımacılığında yüksek navlun maliyetleriyle özdeşleştirdi. Nakliyelazım olarak, karayolu taşımacılık pazarını uçtan uca bir platforma taşıyarak, hem bireysel ve kurumsal müşterilere, hem de bağımsız taşıyıcılara yarar sağlıyoruz. Yüksek kapasiteli şehirlerarası taşımacılık ile şehir içi eşya ve yük taşımacılığını dijitalleştiren bir model ortaya koyuyoruz. Faaliyetlerine 2022’de başlayan, 2023’te taşıyıcı ve müşteri mobil uygulamasını yayına alan ve aynı yıl İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programı’na kabul edilen Nakliyelazım, 53 milyon TL değerlemeyle yurt içi karayolu taşımacılığına odaklanan ve gelecek vaat eden bir girişim olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

Editör: Ayşete Yavaş