Robot ve yazılım çözümleriyle fabrikalarda ve depolarda intralojistik süreçlerinin akıllandırılması vizyonu doğrultusunda hizmet vermekte olan Milvus Robotics, Otonom mobil robot (AMR) teknolojisinin fabrika ve depolar için daha pratik, erişilebilir ve faydalı bir şekilde kullanılması hedefiyle yenilikçi teknolojiler geliştiriyor. Geliştirdiği teknolojilerle Milvus Robotics, müşterilerinin operatörlerle aynı alanda ve bağımsız çalışabilecek robotlarla herhangi bir altyapı kurulumu gerçekleştirmeden operasyonlarını ve organizasyonunu bir üst seviyeye taşıyabilmesine katkı sağlıyor. Tüm adımları anlık izleme imkânı sunan şirket, işletmelere tam entegre malzeme transfer süreçleriyle hem üretkenliği hem de verimliliği en üst düzeye çıkarma imkanı sağlıyor.
DÜNYADA 15 ÜLKEDE 2 MİLYONUN ÜZERİNDE ÇALIŞMA SAATİ
Milvus Robotics, Türkiye’de robotlarla birlikte bunların otonomi yazılımları, trafik ve filo yönetim yazılımları, görev yöneticileri ve diğer sistemlerle entegrasyon altyapıları hususunda anahtar teslimi çözüm üreten öncü şirketlerin arasında yer alıyor. Şirket, geliştirdiği AMR (Autonomous Mobile Robot) teknolojisiyle Nissan, Unilever, Şişecam, BSH, Henkel gibi tanınmış birçok global firmaya yurt içinde ve yurt dışında hizmet vermesinin yanı sıra robotlarıyla dünyanın 15 farklı ülkesinde 2 milyonun üzerinde çalışma saatine ulaşarak dikkat çekici bir performans sergiliyor.
“TEKNİK DESTEK VE AR-GE EKİPLERİMİZE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIMIZA HIZ VERECEĞİZ”
APY Ventures’tan 600 bin dolar değerinde aldıkları yatırıma ilişkin açıklamalarda bulunan Milvus Robotics CEO’su Şamil Özden, halihazırda almış oldukları yatırım ve ilerleyen süreçlerdeki devam edecek turlarla birlikte şu anda sürdürdükleri yurt dışı satış ve pazarlama organizasyonlarını özellikle Amerika ve Avrupa pazarlarında hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi. Paralelde de özellikle teknik destek ve Ar-Ge ekiplerine yaptıkları yatırımlara hız vereceklerini ve bu doğrultuda, derin teknoloji yatırımlarıyla ön plana çıkan APY ile birlikte ilk yatırım turunu tamamlamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
“MİLVUS’UN BÜYÜME YOLCULUĞUNA ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”
Yatırım sürecine ilişkin konuşan APY Ventures Yöneticisi Mustafa Keçeli ise yalnızca finansal yatırımcı olmayıp, yatırım yaptıkları fon stratejileri itibarıyla da girişim şirketlerine yönelik bir ekosistem sunduklarını; girişimlere Bilişim Vadisi GSYF ile Bilişim Vadisi’nde şekillenen mobilite ekosisteminin bir paydaşı olma fırsatı sunduklarını söyledi. Türkiye sanayisinin öncülerinden olan OSTİM Bölgesi için kurdukları OSTİM GSYF ile bölgede faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarıyla yakalayacakları sinerjiyle birlikte de Milvus’un büyüme yolculuğuna önemli katkılar sağlayacaklarını düşündüklerini söyleyen Keçeli, robotik ve mekatronik alanında oldukça tecrübeli bir ekibe sahip olan Milvus'un hem üretim hem de Ar-Ge anlamında yüksek kabiliyetli bir girişim olarak rakiplerinden ayrışmış durumda olduğunu dile getirdi.
Keçeli son olarak geleneksel üretimin teknoloji adaptasyonunu hızlandıracak bu tarz teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya ve ekosisteme katkı sağlamaya önümüzdeki dönemde de devam etmeyi hedeflediklerini dile getirdi.