Depolama Çözümleri

MALZEME TEDARİĞİ İÇİN SÜRÜCÜSÜZ TAŞIMA SİSTEMLERİNİN KULLANILMASI

Otomatik yönlendirmeli araçların Phoenix Contact'ın üretim alanlarına gelişi, bu konveyörlerde PLCnext Technology açık kontrol platformunun kullanımını inceleme fırsatı sunuyor. Phoenix Contact'ın bileşenleri ve sistemleriyle donatılmış araçlar, makine ve sistemlere malzeme tedarik etmek için kullanılıyor.

Otomatik yönlendirmeli araçlar, görevlerini otonom olarak gerçekleştirmelerini sağlamak için kapsamlı şekilde akıllı teknoloji ve sensörlerle donatılmıştır. Aracın gerekli yük aktarma fonksiyonlarının kontrol edilmesinin yanı sıra üretim alanında çalışan kişilerin güvenliğine de öncelik verilmektedir. Ayrıca araç kaynaktan sink’e nokta atışı doğrulukla gitmeli ve batarya uygun zamanda şarj edilmelidir. Phoenix Contact bu işlevleri güvenilir şekilde yerine getirmek için kendi portföyünde yer alan ve bu alan için özel olarak tasarlanmış bileşen ve sistemleri kullanır.

AXIOLINE SMART ELEMENTS ARACILIĞIYLA STANDART VE GÜVENLİ ÇEVRESEL SİNYALLERİN BAĞLANTISI

Şirket uzmanlarının bakış açısından, AGV otomasyon teknolojisine bütünsel bir bakış, kontrol, güvenlik, navigasyon, enerji ve elektrifikasyon alanlarının dahil edilmesini gerektirir. Bu ayrım ile bireysel konular birbiriyle uyumlu olacak şekilde yapılandırılmış ve geliştirilmiştir. Açık ekosistem PLCnext Technology, en son teknolojik özelliklerini otomatik yönlendirmeli araçlar alanına taşıyor. Klasik bir kontrol sistemi açısından, AGV'de gerçek zamanlı görevler uygulanır. Bu amaçla, aracın çevresel sinyalleri Axio SE serisinin yeni modülleri aracılığıyla PLC'ye bağlanır. Kompakt, sağlam ve esnek modüllerin kullanımı sayesinde, geleneksel olarak kullanılan I/O sistemlerine kıyasla yüzde 75'e kadar yer tasarrufu sağlanabilir. AGV'de meydana gelen titreşimlerin Axio kontrolörü ve Axio SE sistemi üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Axio-SE modülleri, konveyör ünitesini kontrol etmek için I/O sinyallerinin birleştirilmesini sağlar. Lambalar veya butonlar gibi sinyal ve kumanda cihazları da Axio-SE sistemine bağlıdır. Acil duruş butonları veya frenler gibi güvenli giriş ve çıkış sinyalleri, Axio-SE güvenli modülleri aracılığıyla PLCnext kontrol sistemine entegre edilir. Profisafe protokolü aracılığıyla güvenli veriler, PLC'nin sol tarafına bağlı SPLC 1000 güvenlik genişletme modülüne aktarılabilir ve burada işlenebilir. Axioline modüllerinin kapsamlı portföyü en önemli seri protokolleri kapsar - örneğin CAN, RS422 ve RS485. PLCnext Store dijital pazarında ücretsiz olarak bulunan fonksiyon blokları, bu protokollerin uygulama projesine entegrasyonunu basitleştirir. Axio CAN modülü, iki DC servo sürücü ile haberleşme için kullanılır. Bu bağlamda PLCnext kontrolörü, navigasyon ünitesi tarafından aktarılan ayar noktalarını CAN-open protokolüne göre sürücülere aktarır.

SOLA TARAFA TAKILABİLEN GÜVENLİK MODÜLÜ SAYESİNDE KABLOLAMA İŞÇİLİĞİNDE AZALMA

Phoenix Contact'ta otomatik yönlendirmeli araçlar, bazı alanlarda çalışanlarla birlikte çalışır, bu nedenle sıkı güvenlik önlemlerine uymak zorundadırlar. Yeni tanıtılan ISO standartları, güvenlikle ilgili işlevlere olan artan ihtiyacın altını çiziyor. Kendi şirketimizdeki güvenlik uzmanları burada birkaç güvenlik uygulaması uygulamıştır. Burada, SPLC 1000 sol sıralı güvenlik kontrolörü, güvenli olmayan PLCnext kontrollerini güvenlikle ilgili özelliklerle tamamlar. SPLC 1000'in kullanımı, güvenli ve güvenli olmayan PLC arasındaki kablolama işini önemli ölçüde azaltır. Profisafe protokolünün desteği sayesinde, güvenli sensörlerin entegrasyonu da basitleştirilmiştir.

Güvenli hareket izleme kitaplığı, gelecekte daha fazla optimizasyon potansiyeli sağlayacaktır. PLCnext kontrol sistemi kullanıcısının sürücülerin hareketini son derece dinamik bir şekilde ve sensör/aktüatör çevresinden bağımsız olarak izlemesini sağlar. Evrensel olarak kullanılabilen yazılım fonksiyon blokları, IEC 61508'e uygun olarak geliştirilmiştir ve DIN EN 61800-5-2'ye uygun olarak önemli güvenlik alt fonksiyonlarını kapsar.

Araçlar, güvenli hareketin yanı sıra çeşitli proses ve hareket dizilerini iyileştirmeye yarayan ek araçlarla donatılabilir. Çalışanlarla işbirliği içinde bu süreçlerin güvenli fonksiyonlarla izlenmesine ihtiyaç vardır. Geleneksel güvenlik kontrolörleri ile bu çerçeve zaten bazı zorluklar ortaya çıkardı. SPLC 1000 ve yeniden yüklenebilir C fonksiyonlarının kullanımı, cobot uygulamalarının çalıştırılabilmesi avantajına sahiptir.

NAVİGASYON İÇİN ROS ARAYÜZÜNÜN GELİŞTİRİLMESİ

Otomatik yönlendirmeli araç sisteminin en zorlu görevi, yol planlaması ve belirli bir varış noktasına navigasyondur. Bu ve engel tespiti için farklı yaklaşımlar kullanılmaktadır. Tescilli çözümlerin araca entegre edilmesinin basit ama pahalı olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle PLCnext Technology, sistemlerle haberleşmek için farklı veri arayüzleri - örneğin MQTT, REST veya OPC UA - içerir. Başka bir seçenek de, üçüncü taraf yerelleştirme çözümlerini merkezi kontrol ünitesine entegre etmektir. Bu noktada ekosistemin açıklığı bir kez daha kendini göstermektedir.

PLCnext Control ile kullanıcı, PLC'de Robot İşletim Sistemini (ROS) çalıştırmak gibi çok çeşitli seçenekler sunan, uygulanmış bir konteyner motoruna sahip bir kontrolör alır. ROS, kullanıcılara bir navigasyon çözümü geliştirmek için çok sayıda araç ve işlev sağlayan ve onları tescilli çözümlerden bağımsız kılan açık kaynaklı bir girişimdir. Açık kaynak fikri sürekli olarak popülerlik kazandığından Phoenix Contact ilk engellerin üstesinden gelmek için bu tür konseptler sunuyor. Değiştirilebilir bir arayüz, geleneksel IEC61131 ve ROS ortamları arasındaki etkileşimi ele almanın yanı sıra verileri her iki taraftan da erişilebilir kılmaktır. Phoenix Contact, Stuttgart'taki Fraunhofer Üretim Mühendisliği ve Otomasyon Enstitüsü (IPA) ile birlikte burada böyle bir arayüz geliştiriyor. PLCnext-ROS(2) köprüsü, veri alışverişini basitleştirecektir. Ayrıca, çeşitli kullanım durumları için farklı yapılandırma seçenekleri sunulmaktadır. Klasik kontrolör ve endüstriyel PC yaklaşımının dışında, güçlü PLCnext kontrolörleri tek tip kompakt bir çözüm olarak kullanılabilir ve bu da diğer sistemlerin entegrasyon çabasını azaltır.

MEVCUT WLAN ALTYAPISINA ENTEGRASYON

FL WLAN 1010 kablosuz modülü, üst düzey filo yönetim sistemi ile haberleşme için otomatik yönlendirmeli araç sistemine kurulur. AGV üzerinde bulunan iki antenin kullanılması, kablosuz modülde MIMO teknolojisi kullanıldığı için radyo kalitesini önemli ölçüde artırır. Cihaz, otomatik yönlendirmeli araç sisteminde sağlam bir kullanım için tasarlanmıştır. FL WLAN 1010, WLAN 802.11 a, b, g ve n standardını desteklediğinden, kablosuz modül mevcut WLAN altyapısına kolayca entegre edilebilir. Cihaz, kontrolördeki fonksiyon blokları aracılığıyla bağlanan bir REST arayüzü içerir. WLAN networkü için parametrelendirme bilgileri bu nedenle PLC'de bulunur ve gerektiğinde - örneğin ilk devreye alma sırasında - kablosuz modüle REST aracılığıyla aktarılır. Bakım durumunda, FL WLAN 1010'un değiştirilmesi gerektiğinde, WLAN networkü için parametrelendirme bilgileri otomatik olarak PLCnext kontrol cihazından yeni kablosuz modüle iletilebilir. Sürücüsüz taşıma sisteminin çalışması sırasında, PLC ayrıca Döngüsel olarak Alınan Sinyal Gücü Göstergesini (RSSI) okur, izler ve günlüğe kaydeder. Bu, radyo iletişimindeki kayıpların, iletim kayıpları AGV'nin çalışmasını bozmadan önce zamanında tespit edilebilmesi avantajını sağlar.