20-23 Aralık tarihleri arasında İFM'de düzenlenecek olan Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi'ne katılacak olan Lars Robot, fuarda depolama teknolojilerine sundukları robotik çözümleri sergileyecek.
ZİRVEDE AMR ROBOTLARINI SERGİLEYECEK
Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde öne çıkarmayı planladıkları ürünler hakkında bilgiler veren Lars Robot Kurucu Ortağı Ahmet Şennaz şöyle konuştu:
"Lars Robot olarak depolama teknolojilerine robotik çözümler sunuyoruz. Depolarda var olan en büyük sorun iş gücü ve teslimatlarda doğru ürünün siparişe hazır duruma getirilmesi. AMR robotlar ile karışık dağıtım ve transfer teknolojilerini insansız biçimde ve var olan depo düzenini bozmadan çözümler sunuyoruz. Müşterilerimiz için depo ve raf düzenlerine entegre, hazır rafları ile çalışan çözümler sunuyoruz."
Stok yönetimi ile entegre çalışan trafik yönetim yazılımlarını tamamıyla kendilerinin geliştirdiğini aktaran Şennaz, amaçlarının dar alanda esnek üretim transferi ve depolama sistemleri sağlamak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
"Ürünlerin takip yeteneğini arttırmak için taşıdığımız ürün bilgilerini stok yönetim programlarından çekebiliyoruz yada eğer ürünün üstünde bir QR yada barkod şeklinde kodlama varsa, bunları robotlarımız okuyabiliyor. İlave olarak son projemizde robotlarımız ile 150 metrekare bir alanda 3 robot çalıştırdık ve günlük 720 palet gibi bir karışık palet oluşturma sistemini devreye aldık. Bu operasyon bir depo çıkışında stok yönetim yazılımına entegre çalışan anlık bir palet hazırlık operasyonuydu. Müşterimizin bir otomotiv firmasının tedarikçisiydi ve bu operasyonda 13 kişi çalışıyordu. RFID forklift entegrasyonu ile doğrudan AMR robotların üstüne ürünleri bırakıyor ve yazılım birden fazla palet operatör önünde sıralanıp, operatör yardımı ile ürünler toplanıyor. Bu şekilde 13 kişilik operayon 2 kişiye düşmüş oldu. Aynı zaman toplama zamanında yüzde 200 oranında bir iyileşme gözlemlendi. Robotlarımız bir paletten yüzde 30 daha küçük ve dar alanda esnek hareketler gerçekleştirebilme yeteneğine sahip. Depolardaki el tarayıcıları ile robot yazılımlarımız haberleşip, toplanacak ürün sırasına göre paletleri diziyor. Proje hedefinin iş gücünden kazanç ve toplama doğruluğundaki artış farklarına ulaştığını belirtebiliriz."
Yıl sonu hedefleri ve yeni dönem projelerine ilişkin de bilgilendirme sağlayan Şennaz, "Türkiye'de birçok projeyi devreye aldığımız bir 2023 senesi yaşadık. 2024 yılı için hedefimiz ise ihracat ile avrupa pazarı. Ek olarak ürün gamımızda bulunan AMR robotlarımızı, asansörlü robot sistemleri ile birleştirecek palet ve kutu toplama işlemleri için robotlarımızı geliştiriyoruz. Sipariş temelli toplama ve mal kabul konusunda gerek 80x120 yada 100x120 cm palet üstü, gerek ise 40x40 cm kutu gibi toplama çeşitleri için müşterilerimize özel çözümler üzerine odaklanmayı düşünüyoruz. Lazerli insansız reach truckların ekonomik modellerini bu sene satışa çıkarmaya planlıyoruz."