2013 yılında 3 girişimci mühendis tarafından kurulan bugün ise bünyesinde 7 farklı ürünü ile her sektör ve endüstriyel ortam için otomatik depolama sistemleri tasarlayarak üreten TMT Makine’nin sektöre kazandırdığı birçok ilk bulunuyor. Dünyada ilk ve tek olan çoklu kapak sistemine sahip karuseli geliştirmelerinin ardından dünyada bir ilk olan 2340 farklı göze sahip Lokcell Round ürününü geliştirerek sektöre sunan TMT Makine’nin Genel Müdürü Ömer Faruk Şeker, sektördeki konumlarını şu sözlerle ifade ediyor:

"Türkiye Metal Teknolojisi olan TMT Makineyi 2013 yılında kurduk. İlk projemiz dünyada ilk ve tek olan çoklu kapak sistemine sahip karusel sistem üzerineydi. Ardından dünyada bir ilk olan 2340 farklı göze sahip Lokcell Round ürünümüzü geliştirdik. Yıllar içinde ürün çeşitliliğimizi Lockcell markasıyla 7 farklı makine ile taçlandırdık. Dünya geneline baktığınızda bünyesinde bu kadar çeşitli makine üretebilen başka firma yok diyebilirim."

Otomatik depolama sistemlerinin e-ticaret, perakende, gıda ve içecek, ilaç, kimya, lojistik ve otomotiv endüstrilerinde yoğun depolama ve hızlı sevkiyat gerektiren sektörlerde sıklıkla kullanıldığını ve bu sektörlerde yüz binlerce hatta milyonlarca ürünü yönetmek ve saklamak zorunda olan şirketlerin, otomatik depolama sistemlerini kullanarak daha etkili bir depolama, malzeme yönetimi ve verimli sevkiyat süreci elde ettiklerini söyleyen Şeker, otomatik depolama sistemlerinin sektörlere göre kullanım amaçlarını şöyle değerlendirdi:

"İşletmeler, manuel depolama ve taşıma sistemleri ile büyük ölçekli operasyonlarını yönetmek için yeterli insan kaynaklarına sahip olamayabilirler. Bu nedenle, otomatik depolama sistemleri, operasyonların hızlı ve verimli bir şekilde yönetilmesine ve insan hatalarının en aza indirilmesine yardımcı olur. E-ticaret sektöründe, otomatik depolama sistemleri, siparişlerin hızlı bir şekilde işlenmesini sağlar ve müşteri memnuniyetini artırır. Gıda sektöründe, otomatik depolama sistemleri, ürünlerin tazeliğini korumak için sıcaklık ve nem koşullarını kontrol eder. Otomotiv sektöründe otomatik depolama sistemleri, parça ve aksesuarların hızlı bir şekilde yönetilmesine ve üretim sürecinin hızlandırılmasına yardımcı olur. Sağlık sektöründe ise tıbbi cihaz, malzeme ve ilaçların güvenli ve steril bir şekilde depolanmasını sağlar. Tüm bu sektörlerde otomatik depolama sistemlerinin kullanımı, operasyonların hızlandırılması, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve müşteri memnuniyetinin artırılması gibi avantajlar sağlar."

Otomatik depolama sistemlerinin bir işletmeye sağladığı faydalara da değinen Şeker, şöyle konuştu: 

İngiltere Pazarındaki Operasyonlarını Güçlendirecek İngiltere Pazarındaki Operasyonlarını Güçlendirecek

"İşletmelerin depolama alanındaki verimliliğini artırmak, ürünlerin hızlı bir şekilde depolanmasını ve geri alınmasını sağlamak, işletme verimliliğini artırmak, güvenliği artırmak, insan hatasını azaltmak ve depolama maliyetlerini düşürmek gibi faydaları var. İşletmelerin depolama alanındaki verimliliği artırmak için, otomatik depolama sistemleri yüksek depolama kapasitesi sağlar. Bu sistemler, ürünleri depolamak ve geri çekmek için otomatik olarak çalışır ve dikey veya yatay taşıma ekipmanları kullanarak depo alanını optimize eder. Bu, daha fazla ürünün aynı alanda depolanmasına olanak tanır. Bu sistemler, ürünleri elleçleme ekipmanlarının kullanımına ihtiyaç duymadan otomatik olarak depolar ve geri alır. Bu, işletmelerin ürünlerin depolanması ve geri alınması için harcanan zamanı ve işgücünü azaltır."

Editör: Haber Merkezi