Kalyon PV, SolarUp Hızlandırma Programı ile sürdürülebilir enerji sektöründe etki yaratmayı ve ölçeklenebilir teknoloji çözümleriyle buluşmayı hedefliyor. SolarUp Hızlandırma programına yüzden fazla başvuru oldu. Projelerden 9’u ise ölçeklenebilir bir iş modeli olduğunu ispatladı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi, “Kalyon PV, Türkiye’de bugüne kadar alanında yapılmış en büyük yatırımı hayata geçirdi. Sadece güneş paneli alanında değil aynı zamanda teknolojiyi geliştiren bir üretim merkezi olmayı hedefliyoruz. SolarUp Hızlandırma Programı sektörümüzde bir ilk oldu. Bu proje ile farklı sektörlere de ilham vermeyi istiyoruz.” dedi. 

KALYONCU: 4T YAKLAŞIMIMIZLA HAREKET EDİYORUZ

Programın kapanışında konuşma gerçekleştiren Kalyon Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu, “Kalyon Holding olarak sürdürülebilir bir yaşam için Toplum, Tabiat, Tasarım ve Teknoloji olarak tanımladığımız 4T yaklaşımıyla hareket ediyoruz. Bu vizyon kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir bir toplum misyonuyla çalışmalarımıza devam ederken paydaşlarımıza da fayda sağlamayı amaçlıyoruz. İştiraklerimiz ile katma değeri yüksek projeler geliştiriyoruz. Kalyon PV olarak güneş paneli üretiminin dört aşamasını aynı çatı altında topluyoruz. SolarUp ile yenilikçi teknoloji ve iş modellerini desteklerken yerli üretim gücünü de artırmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda SolarUp, Holding’imizin ilke ve vizyonuyla bire bir örtüşüyor. SolarUp’a başvuran tüm projeler birbirinden değerliydi. Ancak finale kalan projeleri belirlerken, Holdingimizin 4T vizyonu ve Kalyon PV fabrikamızın ihtiyaçlarıyla örtüşmesine özen gösterdik. Böyle öncü bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. 

TÜFEKÇİ: START-UP’LARIN PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Organizasyonda konuşma gerçekleştiren Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi, “SolarUp Hızlandırma Programı ile start-up’ların projelerini hayata geçiriyoruz. Ayrıca Türkiye’de dünyaya entegre, yenilikçi ve yaratıcı fikirler üreten gençlerin ve proje sahiplerinin olduğunu gördük. Yaşadığımız bu gelişmeler bizi çok mutlu ve motive etti. 100’ün üzerinde projeyi değerlendirip, binlerce proje sahibiyle temasa geçtik. Gelen yenilikçi fikirler bizim SolarUp Hızlandırma Programı’ndaki heyecanımızı artırırken, hayata geçirmek için de gün saymamızı sağladı. Bu uzun değerlendirme sürecinden sonra 9 projenin yükseliş vadeden ve ölçeklenebilir bir iş bir modeli olduğunu gördük. Kalyon PV ve Kalyon Karapınar GES için uygun projeler olduğunu gördük. Başarısını kanıtlamış bu 9 proje ile ilgili sürdürülebilirlik durumunu test edeceğiz. Bu süreçten başarıyla çıkan projeler Kalyon PV’nin uzun soluklu bir iş ortaklığı konumuna gelebilir.” dedi. 


 

Yıllık 4 Milyon 900 Bin kWh Elektrik Üretimi Hedefleniyor Yıllık 4 Milyon 900 Bin kWh Elektrik Üretimi Hedefleniyor
Editör: Haber Merkezi