Depolama Çözümleri

İNTRALOJİSTİKTE AGV/AMR ÇÖZÜMLERİNİ DİNLEYİCİLERLE PAYLAŞTI

Still Arser Otomasyon ve Satış Geliştirme Müdürü Ahmet Kutsay, “İntralojistikte AGV/AMR Çözümleri” başlıklı sunumuyla Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde yer aldı.

20-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ST Endüstri Zirveleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi, Robot Yatırımları Zirvesi, Proses Otomasyonu Zirvesi, Endüstri 4.0 Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi olmak üzere eş zamanlı gerçekleştirilen 6 zirve, 16 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Depolama ve İntralojistik Çözümleri Zirvesi’nde ise intralojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerden birbirinden değerli konuklar sahnede yaptıkları sunumlarla ziyaretçilerle bir araya geldi. 
Fuar katılımcılarından olan Still Arser’in Otomasyon ve Satış Geliştirme Müdürü Ahmet Kutsay’ın, “İntralojistikte AGV/AMR Çözümleri” başlıklı sunumu, ziyaretçilerin ilgisini çeken sunumlar arasında yer aldı. 

"DEPOLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI İÇİN BİRÇOK TALEP ALIYORUZ"

Konuşmasına, “Oldukça heyecan verici zamanlarda yaşıyoruz. Değişimin olduğu zamanlar, bize bazı zorluklar da getiriyor. Yeni teknolojiler ve yenilikler her gün karşımıza çıkıyor. Günlük yaşamımızdaki değişiklikler ve Corona virüsü gibi nedenlerle dijitalleşme ve bağlanabilirlik gibi kavramları yeni bir şekilde tanımlamamız gerekiyor. Tabii ki, tüm bu değişimler iş hayatımız üzerinde de sonuçları var. Firmalar iş modellerini yeniden düşünüyor, yeni iş süreçleri üzerine kafa yoruyor ve bizim için özellikle ilginç olan, iç lojistik ihtiyaçlarına odaklanıyor. Bu nedenle müşterilerimizden, depoların yeniden yapılandırılması konusunda birçok talep alıyoruz. Daha esnek olmak, işgücünden daha bağımsız olmak ve gelecekte depoların daha akıllı bir şekilde yönetilmesi isteniyor. Endüstri 4.0 ve otomasyon konuları bir heves değil tam tersine yeni bir gerçeklik olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, oraya ulaşmanın yolunun kolay olmayacağını biliyoruz. Bu nedenle bugün kendimize şu soruyu soracağız: Müşterilerimizin hedeflerine ulaşmak için karşılaştıkları engeller nelerdir? Şimdiden söyleyebilirim ki talepler var, teknoloji var, gerçekleştirilmiş projeler var ve daha da önemlisi, insanlar var, partnerler var ve başlamak ve daha fazla beklememek için her şey var.” diyerek başlayan Kutsay, son dönemde intralojistik araçlarda gerçekleştirilen inovasyonları şu şekilde sıraladı; yapay zeka(AI), engellerden kaçınma, otonom sürüş, nesne tanıma, doğal navigasyon (SLAM), otomatik şarj, lazer navigasyon, kollektif zeka. 

Mobil otomasyon pazarına ilişkin gerçekleştirilen bir araştırmayı dinleyicilerle paylaşan Kutsay, EMEA bölgesinin mobil otomasyon toplam cirosunun yüzde 41 oranında büyüyeceğini söyledi. 

GELİŞTİRDİKLERİ ROBOTLAR İŞ VERİMİNİ ARTIRIYOR

Geliştirdikleri araçta bulunan özelliklere değinen Kutsay; lazer tarayıcı, otomasyon kiti, gösterge ışıkları, güvenlik lazer tarayıcı, kullanıcı arayüzü, acil durdurma butonu gibi komponentlere sahip araçlarının operasyonlardan elde edilen verimi ciddi oranda artırdığını da sözlerine ekledi. 

AXH ve ACH, LTX 50 iGO Sytems, EXV iGo Systems, FM-X iGo Systems, MX-X iGo Systems olmak üzere ürün portföylerindeki araçların genel özellikleri ve kullanım avantajları hakkında da bilgilendirme sağlayan Kutsay, projelerinden örnek kesitleri de ziyaretçilerle paylaştı.

Sunumunu son olarak geliştirme aşamasında olan yüksek teknolojili bir projenin müjdesini vererek tamamlayan Kutsay’ın sunumu dinleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.