Temelleri 1968 yılında atılan Maxion İnci Jant Grubu, dünyanın en büyük jant üreticisi Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion Jantaş ve Maxion İnci şirketlerinden oluşuyor. Toplamda 1.800’ün üzerinde kişiye istihdam sağlayan Grup, bünyesindeki 5 fabrikada, yıllık yaklaşık 13 milyon, binek, hafif ticari ve ağır vasıta ticari araçlar için jant üretim kapasitesine sahip. 1968’de yapmaya başladığı yatırımlarla, jant üretiminde Ege Bölgesi’nin markalaşmasına öncülük eden şirket bugün, Avrupa’da tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumunda. Satışlarının yüzde 40’ını Binek ve Hafif Ticari Araç Alüminyum Jant, yüzde 31’ini Ticari Araç Sac Jant, yüzde 29’unu ise Binek ve Hafif Ticari Araç Sac Jantların oluşturduğu Maxion İnci Jant Grubu otomotiv endüstrisinde jant üretimi konusunda uzmanlaşmış bir şirket.
ÇALIŞMALARI "ENERJİ VE ÇEVRE ODAKLI"
Maxion İnci Jant Grubu Türkiye Operasyonları Başkan Yardımcısı Hakan Ünlü, şirketin robot yatırımlarına ilişkin vizyonunu ST Endüstri Haber'e anlattı. "Çalışanlarımızı destekleyecek her noktada robotlardan yararlanıyoruz." diyen Ünlü şöyle konuştu: "Endüstri 4.0 ve dijitalleşme konularında gelişmeleri yakından takip ederek işletmelerimizde uygulamalara geçiyoruz. Sektörün gerektirdiği gibi hem üretimde hem de yeni ürün geliştirmede “enerji ve çevre odaklı” teknoloji trendlerine uygun ilerlerken, özgün teknoloji ve tasarımı göz önünde bulunduruyoruz."
“ROBOTLARLA BİRLİKTE TÜM MAKİNELERİN ENDÜSTRİ 4.0’A ENTEGRASYONUNU GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Robot yatırımlarımız sayesinde üretimde artış ve ergonomide iyileşme yakaladık.
Akıllı fabrikalar hedefiyle yeni yatırımlar hayata geçirdikleri bilgisini paylaşan Ünlü, başarılarını ise şu cümlelerle anlattı: "Dijital dönüşüm yolculuğumuzda entegrasyon, saha uygulamaları ve denemeler açısından Türkiye’deki 100 şirketin ilk beşindeyiz. Tüm fabrikalarımızı akıllı dijital fabrikalara dönüştürme hedefiyle yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Dijital projeler ile yapay zekâ ve makine öğrenmesini kullanmaya başladık. Görüntü işleme ve yapay zekâ ile yapılan projelerin yardımı ile 1. ve 2. hattımızda karanlık fabrika statüsünde çalışıyoruz. Robotlarla birlikte tüm makinelerin Endüstri 4.0’a entegrasyonunu gerçekleştiriyoruz. Robot yatırımlarımız sayesinde üretimde artış ve ergonomide iyileşme yakaladık."