Endüstri 4.0 Uygulamaları

“Geleceğin Fabrikalarını Nasıl Şekillendirdiğimizi Göstereceğiz”

Selçuk Şen: Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde, ziyaretçilerimizi akıllı fabrika ve akıllı işletme çözümlerimizle buluşturmayı hedefliyoruz.

Zirve’de üretim ve kalite süreçlerini optimize eden CoralReef MES, ManageMind BPM ve diğer yenilikçi çözümlerini öne çıkaracaklarını kaydeden İletişim Yazılım Genel Müdürü Selçuk Şen, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde öne çıkarmayı planladıkları ürün ve uygulamalar hakkında konuştu.

Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde, ziyaretçilerini akıllı fabrika ve akıllı işletme çözümleriyle buluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Şen şöyle konuştu:

"Başta üretim ve kalite süreçlerini optimize eden CoralReef MES, ManageMind BPM ve diğer yenilikçi çözümlerimizi öne çıkaracağız. Özellikle dünyada artık her alanda uygulamalarına rastladığımız yapay zekâ konusunda çalışmalarımızı da sergileyerek sektör profesyonellerine geleceğin fabrikalarını nasıl şekillendirdiğimizi göstereceğiz. Zirveden beklentimiz, sektördeki yenilikçi çözümleri paylaşarak iş birlikleri geliştirmek ve böylece dijital dönüşüm süreçlerinde rehberlik etmek."

“KAPSAMLI AKILLI FABRİKA ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ”

Fabrikaların #toplamverimlilik hedefleri için sundukları katkılar ve çözümler hakkında da bilgiler paylaşan Şen, "Fabrikaların @toplamverimlilik hedeflerine ulaşmalarına katkıda bulunmak için kapsamlı akıllı fabrika çözümleri sunuyoruz. Özellikle, son dönemde başlattığımız yapay zekâ projeleri ile ManageMind BPM (Business Process Management) ve CoralReef MES (Manufacturing Execution System) ürünlerimizi entegre ediyoruz. Bu projeler, işletmelerin süreçlerini daha akıllı ve verimli hale getirirken, karar alma süreçlerinde de önemli bir fark yaratıyor. Bu kapsamda; CoralReef MES, fabrikaların tüm üretim süreçlerini optimize etme imkânı sunarak hedeflere ulaşmalarını destekliyor.
 
CoralReef MES, ham madde girişinden sevkiyata kadar tüm süreçleri yönetmenizi sağlayan kapsamlı bir çözüm sunmaktadır. Detaylı çizelgeleme, bakım yönetimi, kalıp/takım yönetimi gibi modüller ile fabrikalardaki tüm üretim kaynakları etkili bir şekilde yönetilmektedir. Özellikle, makinelerden toplanan verilerle, insan müdahalesini en aza indirerek üretim süreçlerini hızlandırır. Bu şekilde, işletmeler hem maliyetlerini düşürmekte hem de müşteri taleplerine daha hızlı cevap verebilmektedir. Bu sayede, verimliliği artıracak stratejiler geliştirerek, kaynak kullanımını optimize edebilir ve maliyetleri düşürebilirler. Ayrıca, müşteri taleplerine daha hızlı yanıt vererek, rekabet avantajı elde etmelerine yardımcı olur. Bu sistem, işletmelerin sadece üretim süreçlerini değil, aynı zamanda tedarik zinciri yönetimini, kalite kontrolünü ve iş gücü verimliliğini de kapsar. Böylece, fabrikalar yalnızca daha verimli değil, aynı zamanda daha sürdürülebilir hale gelir." diyerek sözlerini tamamladı.