Haber: Bikem Ögünç Demir

Fanuc Türkiye pek çok farklı sektörün ihtiyaçlarını son teknoloji sistemlere sahip robotlarla karşılamaya devam ediyor. Tarım sektörü de Fanuc’un robotlarla işleri kolaylaştırdığı sektörlerden biri. Bunun için tarla veya serada olgunlaşan ürünlerin toplamasını en dar alanda dahi milimetrik hassasiyetle gerçekleştirebilen bir robotlarının olduğunu söyleyen FANUC Türkiye Robotik Satış Müdürü Onur Kazancı,  “Hollanda’da Sweeper firması tarafından kullanılan LR Mate 200iD, tarlada yer alan olgunlaşmış biberleri entegre edilmiş kamerası sayesinde tespit edip seri biçimde topluyor. Robotumuzun kolu insan eline uzaktan benzeyen bir kavrayıcı ile donatılmış durumda ve bu sayede olgunlaşmış bibere uzanıp kavrıyor. Daha sonrasında da hızlı bir bıçak darbesiyle bulunduğu yerden kesip işlemi tamamlıyor. Zorlu koşullar, yüksek sıcaklıklar ve nem altında yüksek performans gösteren robot, ayrıca toprağa düşen biberlerin ortaya çıkaracağı sera gazı oluşumunu da engelleyip sürdürülebilirliğe katkı veriyor” dedi.

MAKSİMUM HIZDA YÜK TAŞIYOR

Fanuc’un özel olarak paletleme görevi için tasarladığı ve şu an Türkiye’de de kullanılan M-410iC/185 ise 4 eksenli modeli sayesinde hızlı paletleme, montaj, işleme ve parça transferi uygulamalarında 185 kg’a kadar üstün performans gösteriyor. Daha yüksek hız ve verimle donatılan bu robot, izin verilen yüksek bilek hareketi ve atalet seviyesiyle maksimum hızda yük taşıyabiliyor. Optimize edilmiş palet tasarımıyla ince kol ve bilek montaj grubuna sahip M-410iC/185, dar çalışma alanlarına bile erişimi kolaylaştırıp robot kolunun bu alanlarda manevra yapabilmesini mümkün kılıyor. Maliyet tasarrufu sağlamasının yanı sıra kablo yönlendirmeli içi boş bilek sayesinde bir servo el entegre edilebilen robot, ayrıca 6 eksenli servo amplifikatör ve 5. eksen olarak servo eli kontrol ediyor.

TEKNOLOJİ VE EKİPMAN UYUMLU ÇÖZÜMLER

Acil ve dalgalanan Pazar talepleriyle başa çıkmak için FANUC Türkiye neler yaptığına da değinen Onur Kazandı, halihazırda 8 milyarı aşan dünya nüfusunun, iklim kriziyle birlikte ele alındığında üreticiyi daha dengesiz piyasa koşullarıyla birlikte acil ve dalgalanan pazar talepleriyle karşı karşıya bıraktığını, bu talebe cevap vermek için de modern üretim tekniklerini doğru yer ve zamanda kullanmanın rekabette büyük öncelik sağladığını ifade etti.

Kazancı şöyle devam etti: “Bu noktada FANUC Türkiye, üreticilerin teknoloji ve ekipman uyumunu göz ardı etmeden geliştirdiğimiz çözümlerle ‘Konvansiyonel Hızlı Tüketim Ürünleri’ diye nitelendirdiğimiz FMCG üretimlerini optimize etmelerine yardımcı oluyoruz. Müşterilimiz için uzmanlığımızın yanı sıra satış sonrası desteğimizi de çok uzun yıllar sürdürerek üretimlerinin her aşamasında yanlarına oluyoruz.”

“FMCG sektörünü dünyada ve ülkemizdeki diğer birçok sektörle kıyasladığımızda üretim ve tüketim hacminin oldukça yüksek olduğu görülüyor” diye konuşan Kazancı,  “Bunun yanı sıra FMCG sektörü yatırım açısından da oldukça kazançlı ve yıl boyunca kâr getirisi oldukça yüksek. Haliyle bu sektöre olan yatırımlar her geçen artış gösterirken pastadan pay almak isteyen yeni aktörlerin de sektörde yer almak istemesi rekabeti daha yukarı taşıyor. Bununla birlikte sektörde yer alan markaların iş modellerini de bu değişime uygun biçimde geliştirmesi zorunluluk oluyor. Bu doğrultuda teknolojiye uyum sağlayan ve doğru kullanabilen şirketlerin sektördeki başarısını devam ettirebileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Hataları Anında Tespit Eden Kesintisiz Bir Kalite Güvencesi Hataları Anında Tespit Eden Kesintisiz Bir Kalite Güvencesi
Editör: Haber Merkezi