Bu yıl Robot Yatırımları Zirvesi’nin de katılımcısı olan Tuna Tartı’nın Türkiye Satış Müdürü Hakan Zorgelmez, dijital loadcell teknolojisinin kullanıldığı taşıt kantarlarının demir-çelik, kimya ve ilaç sektörü başta olmak üzere bakır ve alüminyum gibi değerli maden üreten ve geri dönüşüm firmalardan da yoğun talep gördüğünü söyledi. Zorgelmez, dijital loadcell kullanan taşıt kantarlarının analog loadcell kullananlara oranla çok çok daha yüksek hassasiyetle ölçüm yapabildiğini vurguladı. Hakan Bey’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:
2022 yılı ilk yarısı sonuçlarını değerlendirerek iş gündeminizi paylaşır mısınız? Yeni yatırım vb. planlarınız var mı? Hangi etkinliklere katılacaksınız? Hedefleriniz neler?
2022 yıl başından itibaren Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler için, hız kesmeden yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip yeni proje ve yatırımlara imza attığımız bir dönem oldu. Tam kapasite çalışmamıza rağmen loadcell taleplerine yetişemedik ve ekibimize yeni arkadaşlar katarak hem üretimimize devam ettik, hem de istihdama katkı sağladık. Tartı ve Elektronik Sistemler olarak bizler ürün satışının yanında proje ve sistem satışlarımıza da çok önem veriyoruz.
Bu yıl sektöre yeni sunduğunuz ürün grupları neler? Hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar? Fabrikalarda verimliliğin artışına nasıl katkı sağlıyorlar?
Bu yıl Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak dijital loadcell teknolojisini kullandığımız tır kantarı demir-çelik, kimya ve ilaç sektörü başta olmakla beraber bakır ve alüminyum gibi değerli maden üreten ve geri dönüşüm firmalardan yoğun talep görüyor. Örneğin; analog loadcell kullanan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 20 kg (yasal tolerans içindedir) hassasiyetle ölçüm yapabilirken, dijital loadcell kullanan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 1 kg hassasiyetle ölçüm yapabiliyor. Doğru tartı uygulamaları ile kayıp kaçakların önünü geçerek, yatırım maliyetleri kısa sürede geri dönebiliyor.
Yakın dönemde çözümleriniz kullanılarak gerçekleştirilen bir projenin çıktılarını okuyucularımızla paylaşır mısınız?
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak; “Smart Weight” Akıllı Tartım Yönetim ve İzleme Uygulaması ile Kantar veri seti mevcut endüstriyel ağ üzerinden gerçek zamanlı olarak toplanarak, işletme SQL veri tabanı üzerinde ve bulut platformunda arşivlenecektir. Smart Weight ile SAP, ERP gibi sistemlerle paylaşarak üretim planlama, üretim takibi ve stok takibinde kullanabiliyor. Yerinde keşif yaparak durumun analizini yapıyoruz, anahtar teslim proje çözümleri sunuyoruz ve müşterilerimize doğru tartı uygulamaları ile daha güvenli ve karlı işletmeler olabilmesine destek oluyoruz.