Teknolojiyi odağına alan iş modelleriyle birlikte sektörünün en inovatif şirketi olma motivasyonuyla çalışan Dinçer Lojistik'in bu yıl ikincisini düzenlediği startup Demo Day finalinde kazananlar belirlendi.

Startup’ların yolculuklarını desteklemek amacıyla düzenlenen Demo Day’de finale kalan 13 iş fikri 22 Aralık’ta düzenlenen final oturumunda yarıştılar. Tedarik zincirinden perakendeye, robotikten mobilite ve yapay zekaya kadar pek çok alana hitap eden iş fikirleri, final oturumunda sunumlarını ve soru cevap bölümlerini tamamladılar. Ardından alanında uzman jüri üyeleri, kazananları değerlendirme toplantısı düzenleyip oylayarak seçtiler.

DEMO DAY YARIŞMASINDA 13 FİKİR FİNALE KALDI

Demo Day final oturumunda konuşma yapan Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, ilk aşamadaki startup’lara nasıl destek olabileceklerini, onlara nasıl yardım edebileceklerini düşünürken ortaya çıkan Dinçer Lojistik Demo Day’in yarışmasının ikincisini düzenlemekten dolayı çok heyecanlı olduklarını dile getirdi. 

Dinçer, temel itibarıyla lojistik alanındaki startupların katılım gösterdiği bir etkinlik olsa da mobilite, yapay zekâ, blokchain gibi alanlardaki girişimleri görmekten dolayı mutlu olduklarını, son bir iki yılda startup’lara yapılan yatırımların yaklaşık 10 kat arttığı bir dönemde olunduğunu söyledi. Bu ortamda daha fazla değer üretenlerin ön plana çıktığını, gençlerin Demo Day gibi etkinliklere katılımlarından ve onlara umut olmaktan ayrıca haz duyduğunu söyledi.

"Lojistiğin geleceğinde rota yeniden oluşturuluyor" lafını çok kullanıyoruz diyen Dinçer, teknolojiyi merkezine alan, çok saygı duyduğu, çevik, yenilikçi fikirlere sahip start-up’ların ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacaklarını dile getirdi. "Ülkemizin geleceği ile ilgili, dünya rekabetinde bulunduğu pozisyonu netleştirmesini ve güçlendirmesini sağlayacaklar." diyen Dinçer, çok önemli isimlerden oluşan jüri üyelerine vakit ayırdıkları için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

DEMO DAY'DE FİNALE KALAN FİKİRLER

Dinçer Lojistik’in Demo Day yarışmasında, B2B ve B2C taşımacılıkta teknolojik çözümler sunan, müşteri taleplerini optimize ederek nakliyecilerle buluşturan dijital taşıma platformu Octovan birinciliği göğüsledi ve 60 bin TL değerindeki ödülü almaya hak kazandı.

Fosil yakıtların kullanımının çevreye verdiği zararı, hidrojen kullanımıyla ortadan kaldırmayı planlayan Hebunk ise elektrikli scooterlara rakip olarak hidrojenli scooter üretti. Üretilen scooter’ların şarj süresini 5 dakikaya indirdiklerini ve menzillerini 60 kilometreye kadar çıkardıklarını belirten Hebunk ekibi, Demo Day’de ikinci olarak 50 bin TL’lik ödülü kazandı.

Tedarik Zinciri Çözümleriyle Verimliliği Artırıyor Tedarik Zinciri Çözümleriyle Verimliliği Artırıyor

'Önemli olan sadece varış noktası değil, yolculuktur' mottosu ile hareket eden Ro Mobility, iç mekan mobilite uygulamalarına özel güvenli otonom robotik teknolojiler geliştiren projesiyle üçüncü olarak 40 bin TL ödülün sahibi oldu. Ro Mobility'nin ürün/lisans portföyü, depo lojistiği, akıllı iç mekan taşımacılığı ve otomatik hizmetler gibi halihazırda mevcut olan süreçlere entegre edilerek hassas ve kalabalık ortamlarda bile güvenle çalışabilen otonom teknoloji hizmetleri olarak görülüyor.

Editör: Haber Merkezi