Robot Yatırımları

COBOT HÜCRE ÇÖZÜMLERİYLE ZİRVEDE YER ALACAK

Fronius Türkiye Genel Müdürü Nusret Bilen, Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nde sergileyecekleri ürünler, hayata geçirdikleri projeler ve şirketin gelecek hedeflerine ilişkin konuştu.

Robot Yatırımları Zirvesi’nde öne çıkarmayı planladığı ürün ve uygulamalar hakkında bilgi veren Fronius Türkiye Genel Müdürü Nusret Bilen, Fronius olarak 40 yılın üzerinde otomasyon tecrübesi olduğunu vurgulayarak, "Son dönemde bu tecrübemize 6 eksenli robotları da dahil ederek, stratejimizin de bir parçası olan çözüm sağlayıcı konumuna geldik. ‘’Perfect Welding’’ misyonumuzdan da bilindiği üzere mükemmel kaynak çözümü için projeler yapıyoruz. Projelerimiz endüstriyel robotların yanında; cobot hücre çözümleri, dairesel ve doğrusal kaynak otomasyonları, cladding uygulamaları gibi alternatif çözümler de içermektedir. Gerçekleştirilecek zirvede özellikle cobot uygulamalarının kaynak dünyasına olan etkisini ve gelecek beklentilerinden bahsedeceğiz. Cobot hücremiz ile esnek ve ekonomik çözümler sunmakla birlikte teknolojik yeniliklerden de bahsedebiliriz. Örneğin wiresense teknolojimiz ile kaynak telini aynı zamanda bir sensör olarak kullanıyor ve parça üzerindeki değişkenlikleri lazer sensöre ihtiyaç duymadan kolayca tanımlayabiliyoruz. Beklentimiz tüm bu yenilikleri ve projelerdeki farklılıklarımızı müşterilerimize mümkün olabildiğince fazla aktarabilmek ve ülke sanayisine katkı verebilmektir." dedi.

JANT ÜRETİMİ PROJESİNDE YÜKSEK VERİMLİLİK SAĞLADI

Tekrar edilebilir kaynak sonuçları, dokümantasyon, izlenebilirlik gibi konuların verimlilik ve maliyet ile ilgili önemli konular olduğunu söyleyen Bilen, "Üretilen parçanın kalite ve maliyet analizlerini welcube prosesimiz ile yüksek oranda takip ediyoruz. Diğer yandan üretilen parça üzerinde kullanılan kaynak teli ve koruyucu gaz gibi sarfların maliyetleri her dikiş bazında veya komple ürün bazında yapılabilmektedir. Yakın dönemde jant üretimi üzerine devreye aldığımız projemizde yüksek verimlilik yakaladık. Her iki taraf için de iş birliği içerisinde güzel bir proje oldu. Kaynak prosesini TWIN teknolojisi seçerek mevcut üretime göre nerdeyse iki kat hıza ulaşıp kalite testlerinde sürekliliği sağladık. Sadece kaynak robotları ile değil taşıma robotları ile de entegre ettiğimiz hücremiz, konveyörler üzerinden akışı sağlanarak, tam otomatik bir üretim tesisi olarak çalışmaktadır." dedi.

"ZORLU KAYNAK PROJELERİNE ODAKLANIYORUZ"

Yıl sonu hedefleri ve yeni dönem projeleri hakkında da bilgi veren Bilen, "2023 yılı hedeflerimize ulaştık ve 2024 yılı hedeflerimizi de büyüme oranlarımız üzerine yaptık. Tamamen uzmanlık isteyen, zorlu kaynak projelerine odaklanıyoruz ve bu doğrultuda müşterilerimizin kalite, kapasite gibi beklentilerini iyi öğrenip bu doğrultuda kendimize has çözümlerimizle onların yanında oluyoruz. Proje aşamalarında konuşulanların hayata geçmesini görmek gerek firmamızda gerekse de müşterilerimizde memnuniyet yaratmaktadır. Yeni dönemde de bu doğrultuda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir." dedi.