CHEP, Kocaeli Darıca'daki servis merkezine güneş enerjisi santrali kurarak merkezin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyor. CHEP, gerçekleştirdiği bu yatırım ile hem karbon ayak izini azaltmayı hem de sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedefliyor. Servis merkezinin çatısına kurulan yeni güneş paneli sistemiyle, servisin geleneksel enerji kaynaklarına olan bağımlılığı önemli ölçüde azaltılırken, sera gazı (GHG) emisyonlarının düşmesi ve elektrik faturalarının da azaltılması hedefleniyor. 

Tek Bir Cihaz Birçok Enerji İhtiyacını Karşılayabilecek Tek Bir Cihaz Birçok Enerji İhtiyacını Karşılayabilecek

“TÜRKİYE’DEKİ DİĞER SERVİS MERKEZLERİNE DE YATIRIM YAPACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren CHEP Türkiye Genel Müdürü Chris Veerasamy: “Güneş enerjisi santralinin kurulumu, çevre üzerindeki etkimizi azaltma ve herkes için daha yeşil bir geleceği teşvik etme konusundaki kararlılığımızın bir kanıtı. Servis merkezimizdeki güneş enerjisi teknolojisi, sadece CHEP servis merkezini çalıştırmak için değil, aynı zamanda şebekeyi besleyecek fazla enerjiyi üretmek için de yeterli kapasiteye sahip. Yüksek verimli ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanan sistem, uzun yıllar boyunca temiz ve güvenilir enerji sağlayacak. İlk yatırımımızın başarısı bizi oldukça tatmin etti, sonraki süreçte Türkiye ağımızdaki diğer servis merkezlerinde de benzer yatırımları hayata geçirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Güneşin gücünden yararlanarak emisyonları azaltma konusunda önemli bir adım daha attıklarını vurgulayan Chris Veerasamy, CHEP’in bu girişiminin; döngüsel iş modeli, yenilikçi projeler ve geçmiş başarılarına katkı sağlayan bir değer yarattığına dikkati çekti. Veerasamy, daha da düşük karbonlu bir iş modeline doğru ilerlemek çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. 

“DARICA YATIRIMI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAK”

Firmanın 2040 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine yönelik yol haritasını değerlendiren Brambles Dekarbonizasyon Direktörü Marisa Sánchez Urrea, "CHEP'in dekarbonizasyon taahhütleri, sera gazı emisyonlarını azaltmayı ve iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi odağına alıyor. Bu taahhütlere ulaşmak için tasarlanan temel kilometre taşları arasında 2030 yılına kadar emisyonların ilk iki kısımda yüzde 42, 3. kısımda yüzde 17 oranında azaltılmasını planlanıyoruz. Nihai hedef oranımızı ise; emisyonların yüzde 100'ünü kapsayacak şekilde 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşacak şekilde belirledik. Bu hedef, şirketimizin kendi faaliyetlerinde ve değer zincirinde emisyonları azaltmaya yönelik kapsamlı yaklaşımını gösteriyor. Güneş enerjisi santralinin kurulumu, şirketin çevre üzerindeki etkisini azaltmak ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için attığı birçok adımdan sadece biri. CHEP'in Darıca servis merkezi, güneş enerjisine geçerek temiz, güvenilir ve uygun maliyetli bir enerji kaynağından yararlanacak. Bu yatırım şirketin sürdürülebilirlik hedeflerini daha da ileriye taşıyacak” ifadelerini kullandı. 

 
 

Editör: Haber Merkezi