Depolama Çözümleri

BSH TÜRKİYE DEPOLARINDAKİ ENERJİ TÜKETİMİNİ YÜZDE 20 AZALTTI

BSH Türkiye, fabrika depolarında kullandığı lojistik araçlarını, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda Li-Ion akülerle yeniledi. Karbon salımı olmayan ve düşük enerji tüketen yeni Li-Ion akülü araçlar sayesinde iç lojistikte enerji tüketimi %20, atık oluşumu %66 azaltıldı.

BSH Türkiye, bitmiş ürünlerin depoya yerleştirilmesi aşamasında kullanıldıkları intralojistik araçlarını modernize ederek Li-Ion akülerle yeniledi. Bu sayede şirket enerji tüketimini ve karbon ayak izini önemli ölçüde azalttı.  

ENERJİ TASARRUFUNUN YANI SIRA ATIK OLUŞUMUNU DA %66 AZALTTI

BSH Türkiye, yüksek oranda karbondioksit üreten ve elektrik enerjisi tüketimi oldukça fazla olan Kurşun-Asit akülü (Pb-akü) 553 depo içi lojistik aracının tamamını Lityum-iyon (Li-lon) akülerle yeniledi. Karbon salımı olmayan ve düşük enerji tüketen yeni Li-Ion akülü araçları sayesinde, depo lojistiğinde kullanılan araçların karbon salımını en düşük seviyeye indiren BSH Türkiye, aynı zamanda akülerin şarj kapasitesinden kaynaklı elektrik enerjisi tüketimini %20 oranında azalttı. Bu sayede şirket, 4 kişiden oluşan 978 ailenin 1 yıllık enerji tüketimine (2.700 MW/y) eşdeğer oranda tasarruf sağlamış oldu. 

Konuya ilişkin açıklamada bulunan BSH Türkiye CTO/COO’su Hakan Mandalı, BSH Türkiye olarak sürdürülebilirliği tüm faaliyetlerinin merkezine alarak dünyanın geleceğine yatırım yaptıklarını ve 2030 yılında BSH’nin tüm tesislerini %100 yeşil enerjiyle çalışır hale getirmeyi hedeflediklerini aktardı. Mandalı, “Gelecek nesillerin ihtiyaçlarından ödün vermeden bugünün ihtiyaçları için her gün aynı heyecanla çalışıyoruz. 2020’den beri karbon-nötr olarak faaliyet gösteriyoruz. Li-Ion akülü iç lojistik araçlarına geçiş projemizle yalnızca muazzam bir enerji tasarrufu elde etmekle kalmadık, aynı zamanda akü kullanım ömrünü de üç kat artırarak atık miktarını eski akülere kıyasla %66 azaltmış olduk. Bu sayede artık 48.528 kg daha az atık oluşmasını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hakan Mandalı, akü modernizasyonu sayesinde, Haziran 2023 itibarıyla, özel donanımlı, doğaya zararlı ve yüksek işletme maliyetli akü şarj odalarının tamamı kapatılarak 20.538 kg Kurşun, 9.665 kg asit kullanımı sona erdiğini ifade etti ve ekledi: “Böylelikle aynı zamanda akü şarj ve akü bakım esnasında yaşanabilecek yanıcı gaz ve oluşabilecek yanma, patlama gibi iş sağlığı ve güvenliği riskleri de tamamen ortadan kaldırıldı.” dedi.