Borusan Cat, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere 6 ülkede operasyonlarını yürütüyor. Özellikle üretim sektörünü daha sürdürülebilir kılan güneş enerjisi santrali projeleriyle de bu alandaki iddiasını her geçen gün artırıyor. Şirket, 2022 yıl sonunda güneş enerjisi kurulu gücünü 7 MW üzerine çıkarmayı amaçlıyor. 

Endüstriyel Verimliliği Artırmaya Yönelik Kapsamlı Bir Yaklaşım Endüstriyel Verimliliği Artırmaya Yönelik Kapsamlı Bir Yaklaşım

DAHA SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ÜRETİM SEKTÖRÜ İÇİN ÇÖZÜMLER

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Borusan Cat Enerji ve Ulaşım Endüstrisi İcra Kurulu Üyesi Harun Akçınar, “Geçtiğimiz son 8 sene içerisinde Türkiye 8 bin MW üzerinde kurulu güce ulaştı. 2022 yılında duyurulan yeni teşviklerle pek çok sanayii şirketi güneş enerjisine olan ilgisini artırdı. Borusan Cat olarak, bu alana yatırım yapmayı düşünen firmalara özel projeler geliştiriyoruz. Sürecin başından sonuna komple bir hizmet sunuyoruz. Güneş enerjisi alanındaki çalışmalarımızı hızlandırarak 2022 yılında çok önemli iki projeye imza attık. Bu projelerimizden Borusan Cat Adana Bölge Binası Endüstriyel Çatı GES için 136.6kWp gücünde, 304 adet 450Wp CAT PV paneli kullandık. İlk yıl için yaklaşık 172.3 kWh’lık elektrik üretimi öngördüğümüz bu proje ile yılda yaklaşık 72 ton karbon emisyonunun önüne geçeceğiz. Sene içerisinde gerçekleştirdiğimiz diğer projemizi ise Adana’da bulunan Doğuş Fiberglas şirketi için geliştirdik. Doğuş Fiberglas Adana Endüstriyel Çatı GES projemizde 534kWp gücünde, 1187 adet 450Wp CAT PV panel kullandık. Bu projemizle de ilk yıl için yaklaşık 673.9 kWh elektrik üretimini sağlayarak yılda yaklaşık 280 ton karbon emisyonunu engellemiş olacağız” dedi. 
 

Editör: Haber Merkezi