Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesinde atık ısı geri kazanım sistemlerini öne çıkarmaya hazırlandıklarını belirten Barış Teknolojik Kurucu Ortağı Hamdi Hoplamaz: “Ürün gamımızda bulunan basınçlı kaplar ve ekipmanları (buhar-sıcak su-kızgın yağ kazanları), atık ısı geri kazanım sistemleri öne çıkarmak istediğimiz ürün ve uygulamalarımız arasındadır. Ürettiğimiz tüm sistemleri anahtar teslim olan endüstriyel tesislere sunmamız bizi öne çıkaran önemli bir özelliğimizdir” dedi.
“GELECEĞİN TESİSLERİNİN KURULMASINA YARDIMCI OLUYORUZ”
Geleceğin tesislerinin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bilgi veren Hoplamaz, “Yeni kurulacak tesisler sürdürülebilir maksimum verimlilikte üretim yapabilen, dijitalleşmeyi tamamlamış, endüstri 4.0’a uygun üretim yapabilen karbon ayak izi işletme ve ürün bazında en düşük seviyede olan tesisler olmalı. Biz kendi alanımız ile ilgili müşterilerimize bu hizmetleri vererek geleceğin tesislerini kurmalarında yardımcı olmak istiyoruz” dedi. Hoplamaz sundukları hizmetleri ve ürünleri ise şu sözlerle açıkladı: “Ekonomik konjonktürün giderek kötüleştiği bir dünyada en az hasarla yola devam etmenin formülü, katma değeri yüksek ürünlerle ihracatı artırmaktır. Bir yandan yurtiçi satış performansımızı artırırken diğer yandan ihracat ağırlıklı büyüme asıl strateji olmalıdır. Ürün gamımızda bulunan basınçlı kaplar ve ekipmanları (buhar-sıcak su-kızgın yağ kazanları), atık ısı geri kazanım sistemleri öne çıkarmak istediğimiz ürün ve uygulamalarımız arasında yer alıyor. Ürettiğimiz tüm sistemleri anahtar teslim olan endüstriyel tesislere sunmamız bizi öne çıkaran önemli bir özelliğimizdir”
“KURDUĞUMUZ SİSTEMLE YÜZDE 90 VERİMLİLİK SAĞLADIK”
“Son dönemde yaşanan enerji krizinin elektrik üretim biçimlerinin çeşitlendirilmesi gerektiği bizlere gösterdi” diyen Hoplamaz, özellikle Yeşil Mutabakat kapsamında Avrupa Parlementosu Nükleer ve Doğal Gazı yeşil enerji kategorisine almasının kojenerasyon ve benzeri enerji üretim tesisleri için olumlu değişimler sağlayacağını söyledi. Son dönemde hayata geçirdiği bir projenin detayları hakkında da bilgi veren Hoplamaz, “Yurt içerisinde bir makarna fabrikasına yaptığımız uygulama ile trijenerasyon sisteminden elektrik üretirken hem kızgın su hem de soğuk su ihtiyaçlarını karşılayarak yüzde 90 oranında verimliliğe ulaşmış olduk” dedi.
“TESİSİMİZDE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Hoplamaz, yeni dönem hedef ve projeleriyle ilgili bilgi verdi. “Yeşil Mutabakat, salgın hastalıklar ve bölgesel savaşlar yüzünden tedarik zincirlerinde aksamalar, enerji fiyatlarındaki artışlar sebebiyle endüstriyel tesislerden şirketimize olan talepler arttı” diyen Hoplamaz, “Tasarım, imalat, montaj, taahhüt, devreye alma, servis-bakım disiplinlerinin tamamını kendi bünyemizde bir araya getiriyoruz ve anahtar teslim hizmet sunuyoruz. Tüm bu özelliklerimizden dolayı tesisler bizimle birlikte çalışmayı tercih ediyorlar. Dünya genelinde yaşanan enerji krizi ve Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşa rağmen 2022 yılının ilk yarısını çok iyi cirolarla tamamladık. Barış Mühendislik olarak kendi fabrikamızda da verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin israflarımızı azaltmak ve daha fazla ürün üretebilmek içi yalın üretim ve 5S metotlarını uygulamaya başladık. Ayrıca tüm süreçlerin izlenebilirliğini sağlamak için ERP sistemine geçiyoruz. Makinelerimizde dijitalleşmeye geçerek endüstri 4.0 uygun üretim hedeflemekteyiz. 2022 yılını da döviz bazında yüzde 20 civarında ciro artışıyla kapatacağımızı şimdiden söyleyebilirim” dedi.