ARTA Tekstil, dünyadaki gelişmeleri sürekli olarak takip edip, üretim hattında bulunan makineleri gelişen teknolojiler odağında optimize ederek verimliliğini artırıyor. Son zamanlarda önleyici bakım sistemleri üzerine çalışmalarını sürdüren ARTA Tekstil kalite, hız ve enerji konularında 2023’ün ikinci yarısında kritik tüm makinelerden topladığı verilerle ilgili uyarı sistemlerini devreye almayı hedefliyor. Topladığı verileri matematiksel olarak modelledikten sonra optimum çözümlere gitme hedefinde bulunan ARTA Tekstil ilerleyen aşamalarda öğrenen algoritmalar sisteminin işleyişini tamamen otomatik hale getirmeyi amaçlıyor. Konuyla ilgili ARTA Tekstil kurucu ortağı Arif Nalbant, “Makine teknolojilerinin Ar-Ge’si ve kullanılabilir seviyeye gelmesi ortalama olarak 5-7 yıl arasında değişiyor. Sürekli güncel ve en iyi teknolojilerle sistemlerimizi optimize etmeye çalışıyoruz. Bununla birlikte sıfır hata için öğrenen algoritmalar sistemini geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yılın ikinci yarısında devreye alacağımız uyarı sistemleri de gelecek için attığımız önemli bir adım olacak” dedi.

Türkiye’nin Enerji Sektörü İçin Önemli Stratejik Yönelimler Paylaşılacak Türkiye’nin Enerji Sektörü İçin Önemli Stratejik Yönelimler Paylaşılacak

KUSURSUZ HİZMET İÇİN HER ZAMAN SON TEKNOLOJİYİ KULLANIYOR

ARTA Tekstil şu anda boya-baskı işlemi olarak dokuma kumaş hattına özel 30, örgüye özel 17, her 2 hat için de uygun 51 makine olmak üzere toplamda 98 makineyle müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Bir tarafta üretim devam ederken diğer tarafta da geliştirme çalışmalarının sürdüğüne değinen ARTA Tekstil kurucu ortağı Arif Nalbant, “Müşterilerimize her zaman en hızlı ve kaliteli çözümleri sunmaya gayret ediyoruz. Özellikle 2015’ten bu yana da makine parkurumuzu enerji verimliliği ve kumaş kriterleri öncelikli olmak üzere teknoloji açısından sürekli güncel tutma hedefiyle çalışıyoruz. Hatta bu doğrultuda yakın zamanda 2023 ITMA Milano fuarında; ham kumaş, proses kontrol ve son kontrolde görüntü işleme sistemleri, otomatik paketleme ve kumaş firesini minimuma indirme sistemleri, su geri kazanım sistemleri ve enerji verimliliğini arttırma sistemleri konusunda yeni temaslarımız oldu” dedi.  

OPTİMİZASYON ÇALIŞMALARI İLE TESLİM SÜRELERİ KISALACAK

Ön terbiye, boyama, baskı ve apre işlemlerini gerçekleştirerek aylık olarak dokuma kumaşta 4 milyon metre, örme kumaşta da 900 ton üretim gerçekleştiren ARTA Tekstil öğrenen algoritmalar çalışmasıyla da üretim hızını artırmayı hedefliyor. Üretim çizelgeleme optimizasyonu konusu üzerine yoğunlaşan firma, kalite ve maliyet kadar önem taşıyan teslimat süresini de optimizasyon ve dijitalleşme çalışmalarıyla birlikte kısaltmayı amaçlıyor. Nalbant, “Teslimat sürelerini kısaltarak müşterilerimizin işlerini kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Bunun için ilerleyen süreçte paketleme ve sevkiyat alanlarında robot sistemlerini de aktif olarak kullanmayı planlıyoruz. Ayrıca bir yandan da gelecekte endüstriyel tekstil konusunda önemli fırsatlar çıkacağını öngördüğümüz için Ür-Ge ve Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veriyoruz” dedi. 

 
 

Editör: Haber Merkezi