Depolama Çözümleri

"AKIL İŞİ"YLE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı “Akıl İşi”ni müşterilerinin hizmetine sunan Setrans Logistics, operasyonel verimliliği artırıyor.

Tedarik zinciri yönetiminde müşterilerine sağladığı katma değerli lojistik hizmetleriyle 30 yılı aşkın süredir ulusal ve uluslararası birçok markanın çözüm ortağı olan Sertrans Logistics, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na akredite Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS'ini (depo yönetim yazılımı) müşterilerinin hizmetine sundu. Geliştirilen “Akıl İşi” adlı yazılım ile firmalar operasyonel verimliliğe, tüketiciler ise hıza kavuşacaklar.

SETRANS SEKTÖRÜNÜN İLK YAPAY ZEKA DESTEKLİ WMS'İNİ GELİŞTİRDİ

Türkiye’nin önde gelen lojistiklerinden şirketlerinden birisi olan Sertrans Logistics, sektörde bir ilki hayata geçirdi. Lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı “Akıl İşi”ni müşterilerinin hizmetine sunan şirketin yeni yazılımı sayesinde ürün toplama sürecindeki en kısa mesafe yapay zekâ tarafından belirleniyor ve bu sayede sipariş edilen ürün en kısa sürede paketleme sürecine giriyor. Aynı zamanda ERP sistemleriyle, e-fatura entegratörleriyle, e-ticaret platformlarıyla kolayca entegre olabilen Akıl İşi, firmaların kullanımına sunduğu arayüzler ile stok ve siparişlerin grafik destekli raporlarla takibini mümkün kılmasının yanı sıra verilen e-ticaret lojistiği hizmet performansının da firmalar tarafından izlenebilmesini sağlıyor.

ERP SİSTEMİ, FATURA ENTEGRATÖRLERİ VE E-TİCARET PLATFORMLARIYLA ENTEGRE OLUYOR

Satıcı tarafından operasyonel verimliliğin, alıcı tarafından ise hızın en temel beklenti olduğu günümüz e-ticaret dünyasında, sektörün yapay zekâ destekli ilk WMS yazılımı olan Akıl İşi’nin bu noktada çok önemli bir görev üstleneceğini belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu üyesi Batuhan Keleş, Akıl İşi’nin şirketlerinin kendi iç yazılımı olmasının övünç kaynağı olduğunu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na akredite, sektörünün sayılı Ar-Ge merkezlerinden birine sahip olduklarını belirtti. Birçok noktada ihtiyaç duydukları çözümleri kendi içlerinde geliştirme imkânına sahip olduklarını belirten Keleş, e-ticaret lojistiği alanında ihtiyaç duydukları önemli bir çözümü Ar-Ge ekipleri tarafından müşterilerine sunduklarını söyledi. ‘Akıl İşi’ olarak adlandırdıkları bu yazılım sayesinde ürün toplama sürecinde en kısa mesafenin yapay zekâ tarafından belirlendiğini, bu sayede sipariş edilen ürünün en kısa sürede paketleme sürecine sokulduğunu; ayrıca gerek ERP sistemleri, gerek e-fatura entegratörleri, gerek e-ticaret platformlarıyla kolayca entegre olabilen Akıl İşi'nin, en büyüğünden en küçüğüne e-ticaret pazarında yer alan tüm firmalara hizmet verebilir noktada olduğunu söyledi.

E-TİCARETTE HATASIZ OPERASYONLAR

Pandeminin de etkisiyle e-ticaret oranlarındaki büyümenin hâlâ devam ettiğini ve geçtiğimiz yıla kıyasla e-ticaret operasyonlarında ciddi bir artışın söz konusu olduğunu dile getiren Keleş, bunun yansımalarının e-ticaret operasyonlarındaki ürün çıkış sayılarında çok net görüldüğünü, e-ticarette toplam hacmin neredeyse üçte ikisinin yılın son çeyreğinde yaşandığını, bu noktada yılın en yoğun döneminden geçtiklerini ve bu nedenle operasyonel süreçlerde hata kabul edilemeyeceğini belirtti.

Bu süreci yönetebilmek ciddi bir tecrübenin gerektiğini ve sağlam bir teknolojik altyapıya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Keleş, Ar-Ge ekibipleri tarafından geliştirilen bu yazılımın bu noktada çok önemli olduğunu, bu tür teknolojik altyapıların gelişiminin, önümüzdeki dönemde ülkemizin e-ticaret pazarındaki büyümesinde tetikleyici unsur olacağına inandıklarını söyledi.