Sanayide Ar-Ge çalışmaları, yenilikçi ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, verimliliğin artırılması ve rekabet gücünün yükseltilmesi açısından kritik bir öneme sahip. Özellikle teknoloji, sağlık ve otomotiv gibi sektörlerde yoğunlaşan Ar-Ge faaliyetleri, uzun vadede büyük faydalar sağlıyor. Türkiye'de, Ar-Ge'ye dayalı olarak büyüyen firmaların gelecek döneme ilişkin yatırımlarında artış ve verimlilik gözlemleniyor. Bu durum, Ar-Ge çalışmalarının firmaların rekabet gücünü artırdığını ve sürdürülebilir büyümeyi desteklediğini gösteriyor.
Türkiye'deki aydınlatma sektörü de Ar-Ge çalışmalarına büyük önem vererek enerji verimliliği ve yenilikçi tasarımlar konusunda önemli adımlar atıyor. 1991 yılında Ankara'da kurulan ve bugün aydınlatma sektörünün öncü markalarından biri haline gelen Arlight, 2014 yılında İsveç merkezli Fagerhult Group tarafından satın alındı. Günlük 2000 nihai ürün kapasitesine sahip fabrikasında, iç ve dış mekânlar için sarkıt, lineer, gizli aydınlatma, downlight, spot, sıva altı ve sıva üstü armatürler gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan şirket, yenilikçi tasarımları ve yüksek kalite standartlarıyla, mekânlara estetik ve fonksiyonellik katmaya devam ediyor. AR-GE faaliyetlerini de titizlikle sürdüren şirket, yenilikçi ruhunu kaybetmeden çalışmalarına devam ediyor.
"SÜREKLİ YENİ TEKNOLOJİLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"
ST Endüstri Radyo'da İsveç Endüstrisi ve Sürdürülebilirlik programına konuk olan Arlight Operasyon Direktörü Ayşen İşler Sarıoğlu, Arlight'ın AR-GE çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Arlight olarak sürdürülebilirliği AR-GE süreçlerinin temel bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Sarıoğlu şöyle konuştu:
"Arlight olarak sürdürülebilirliği AR-GE süreçlerimizin temel bir parçası olarak görüyoruz. Enerji verimliliği yüksek, çevre dostu ve uzun ömürlü aydınlatma çözümleri geliştirmek için sürekli yeni teknolojiler üzerinde çalışıyoruz. İsveç’in sürdürülebilirlik odaklı sanayi politikaları, AR-GE çalışmalarımıza teknik ve stratejik anlamda katkı sağlıyor. Fagerhult Grup’un bir parçası olarak, İsveç’teki sürdürülebilir inovasyon ekosisteminden faydalanıyor ve yeşil üretim konusunda bilgi alışverişi yapıyoruz. Enerji verimli malzemeler ve akıllı aydınlatma sistemleri gibi yenilikçi çözümlerle hem çevresel etkimizi azaltıyor hem de global pazarda sürdürülebilir çözümler sunuyoruz."
İsveç’in 2045 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle uyumlu olarak, enerji verimliliği artırdıklarını ve düşük karbonlu üretim tekniklerine geçiş yaptıklarını söyleyen Sarıoğlu, "Çevre dostu malzemeler kullanarak ve akıllı sistemlerle enerji tasarrufu sağlayarak sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sunmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.