50 yıllık sektörel tecrübesi ve birikimi ile endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarında faaliyet gösteren Yorglass, ürünlerini; Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya iş üniteleri altında Türkiye’nin beş farklı şehrinde yer alan yedi tesisinde üretiyor, geniş ürün yelpazesiyle ulusal ve uluslararası müşterilerine hizmet veriyor. Yorglass Ticaret ile aralarında düz cam, renkli reflekte, kaplamalı, ayna, lamine ve buzlu camın da yer aldığı zengin bir ürün yelpazesine sahip olan şirket, Yorglass Ticari Soğutucu çatısı altında ise yüksek performanslı teknolojik camların ve sistemlerin merkezinde yer alıyor. Bir diğer tesisi Yorglass Satina, Türkiye’nin ilk dekoratif cam üretim tesisi olarak kuruldu. Yorglass Beyaz Eşya ile fırın pano, ön kapak ve iç camları, bek tablası, çamaşır makinası ön kapak camları ve buzdolabı raf camı üretimi yapıyor.
DOĞRUN STRATEJİLERLE İHRACATINI ARTIRACAK
Yorglass Tedarik Zinciri Direktörü Uğur Bozkurt, 2024 yılını değerlendirirken son dönem yatırımlarına ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Altı kıtaya yayılan müşteri portföyü, güçlü tedarikçi ağı, verimlilik ve müşteri odaklı üretim yapısı ile hedeflerine uygun ve büyümeye devam edilen bir yarı yıl geçirdiklerini söyleyen Bozkurt, sözlerine şöyle sürdürdü: "Şirketimizin büyümesine paralel olarak tedarik zincirinde yeni bir yapılanma sürecini yönetirken, iç ve dış müşteri ihtiyaçlarını önceliğimizde tutuyoruz. Farklı mesafelerdeki müşterilerimiz için teslimatlarda sağladığımız esneklik, tedarik zincirinde tahmin doğruluğunun (forecast accuracy) kritik önemini ortaya koyuyor. Yorglass’ta kullandığımız tüm programların, süreçlerin ve insan kaynağımızın yüksek tutarlılıkla çalışması en büyük başarılarımızdan biri. Bu başarı müşterilerimize de güven sağlıyor. Süreçlerimizin sürdürülebilirliğini korumak ve tahmin doğruluğumuzu artırmak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ayrıca, dünyanın altı kıtasında 150'den fazla farklı cam türü ve 70'in üzerinde tedarikçiyle çalışarak Türk cam endüstrisinin en önemli oyuncularından biri olarak konumlanıyoruz. Doğru stratejilerle ihracat oranlarımızı üst seviyelere çıkarmayı, Avrupa pazarındaki payımızı artırmayı ve Amerika pazarında ise büyümeyi hedefliyoruz."
“FABRİKALARIN ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 30'UNU GÜNEŞ ENERJİSİNDEN KARŞILAYACAK”
Yakın dönemde imza attıkları yatırımlar hakkında da bilgilendirme sağlayan Bozkurt, "Yakın zamanda 30 milyon euro yatırımla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde Çamaşır Makinesi Kapak Camı İşletmesi yatırımımızı gerçekleştirdik. Bu yatırımımız sonucunda ihracat çalışmalarımıza artan bir ivme kazandırdık. Hem yeni fabrikamız hem de yine yakın bir tarihte T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akreditasyon alan Ar-Ge merkezimiz ile üretim hacmimizi, ihracat potansiyelimizi ve katma değerli ürün yaratma gücümüzü daha da artırmak adına çalışmalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Aynı zamanda elektrik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için toplam 240 milyon TL'lik çatı güneş enerji sistemi yatırımı gerçekleştiriyoruz. Yatırım kapsamında yılda 17,1 milyon kWh elektrik üretilecek ve fabrikalarımızın elektrik ihtiyacının yüzde 30'unu güneş enerjisinden karşılayacağız. Bu dev yatırım ile yıllık bazda 7 bin 507 ton C02 eq karbon ayak izi azaltımı sağlayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.