Türk havacılık sanayisinin temsilcilerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), askeri ve sivil amaçlarla kullanılan "özel görev uçaklarını" Diğdem Aydın Sayın'ın sorumluluğun bulunuyor.

"SAVUNMA SANAYİMİZE ÇALIŞTIĞIM İÇİN GURUR DUYUYORUM"

Endüstri Mühendisi olarak 2008 yılında kurumda çalışmaya başladığını belirten Sayın, 2019 yılından beridir de TUSAŞ Özel Görev Uçakları Program Müdürü olarak görev aldığını söyledi.

Kullanıcı isterleri doğrultusunda talep edilen ürünlerin, sözleşme imzasından ürün teslimatına ve garanti tamamlanana kadar olan tüm süreçlerin "maliyet etkin ve plana uygun şekilde" yönetilmesini sağlamak için çalıştığını aktaran Sayın, iş başladığı günden bu yana silahlı kuvvetlerin önemli projelerinde farklı pozisyonlarında çalıştığını ifade etti.

Özel görev uçakları çerçevesinde silahlı kuvvetlerin ve diğer kullanıcı paydaşların ihtiyaçlarına yönelik önemli projeleri yürüttüğünü dile getiren Sayın,"Halihazırda yaptığım işin hacmi 750 milyon dolar civarında. Mezun olduğum günden bu yana savunma sanayimiz için çalışıyorum ve bundan da onur duyduğumu belirtmek istiyorum." diye konuştu.

"MODERNİZASYON PROJELERİ YÜRÜTÜYORUZ"

Sayın, özel görev uçaklarının "hizmete özel" ve "gizli" projeler olduğunu,  yürüttükleri çalışmalarla kullanıcının talepleri doğrultusunda uçakları "özel görevler" için hazırladıklarını bildirdi.

Söz konusu projelerde ağırlıklı olarak modernizasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyleyen Sayın, "Deniz Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz, silahlı kuvvetler olmayan farklı paydaşlarımız için projeler yürütüyoruz. Yurt dışına verdiğimiz tekliflerimiz de var. Özel görevler kapsamındaki ihtiyaçlarını gidermeye yönelik modernizasyon projeleri yürütüyoruz." dedi.

"NİTELİKSEL KATKILARI DAHA MÜHİM"

TUSAŞ'ta kadın çalışan oranının yüzde 15 civarında olduğu bilgisini veren Sayın, kadınların oluşturduğu katma değerin, sağladıkları niteliksel katkıların oranın çok daha ilerisinde olduğunun altını çizdi.

Gerek sektörde gerekse firmalarında önemli ve kritik görevlerde kadın yöneticilerin bulunduğunu aktaran Sayın, "Savunma sanayisi ülkemizin en önemli sektörlerinden biri, kadınlar olarak bu başarının paydaşı olduğumuzu düşünüyorum. TUSAŞ da kadınlara önem veren, kadınlara gerekli fırsatları tanıyan önemli bir şirketimiz. Bu anlamda TUSAŞ'ta çalıştığım için çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

"BAŞARIYA GİDEN ÖNEMLİ BİR UNSUR"

Kadın yönetici olarak kadınlarla çalışıyor olmanın verdiği mutluluğu paylaşan Sayın, "Kadınların empati yetenekleri, aynı anda birden fazla işi yönetme becerileri, farklı fikirleri karar alma süreçlerinde kullanma yetileri gibi becerilerden dolayı ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Kadınlarla çalışmak bir ayrıcalık, tercih ya da eşitlik meselesi değil, başarıya giden önemli bir unsur bence. Bu anlamda da kadın yönetici olarak kadın çalışma arkadaşlarımla çok güzel çalışmalar yürüttüğümü söyleyebilirim." dedi.

Firmalarının genç kadın mühendislere kapısının açık olduğunu dile getiren Sayın, güzel bir çalışma ortamının onları beklediğini belirterek sözlerini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak şu şekilde noktaladı:

"Bir kadın olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, bana bu kadar büyük bir şirkette yöneticilik pozisyonunda fırsat tanıyan tüm yöneticilerime teşekkür etmek isterim. Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutluyorum." (AA)