Cam dünyasının global ve güvenilir tedarikçisi olarak 50 yıldır cama hayat veren Yorglass, sürdürülebilirlik çalışmaları ile sektörünü domine ediyor.  UN Global Compact’ın sektördeki ilk imzacısı olan şirket, sürdürülebilirlik çalışmalarını insan, refah, toplum ve çevre olmak üzere geniş bir perspektiften ele alıyor. Bu kapsamdaki tüm projeleri ile dikkat çeken Yorglass, Türkiye Kalite Derneği’nin sürdürülebilir geleceğe değer katan kurum ve kuruluşları değerlendirdiği Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri töreninde ‘Başarı Ödülü’ aldı.

HEDEF 2050

Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’nin World Economic Forum’un paydaş kapitalizmi metriklerinden yönetişim, gezegen, insan ve refah kapsamında verildiğini belirten Yorglass Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Komite Başkanı Gülfem Yorgancılar Perçin; “Yorglass olarak bu yıl 50. yılımızı kutladık, geçen bu süre içerisinde ürünlerimiz, üretim şekillerimiz, hatta stratejilerimiz değişti ancak değişmeyen tek şey dünyamıza ve insana duyduğumuz sorumluluk oldu. Sürdürülebilirlik, şirketimizin kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede en önemli gündem maddesi... Bu nedenle sektörümüzü bu noktada ileri taşıyan ilklere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Tüm işletmeleri Sıfır Atık Belgesi almış bir şirket olarak Birleşmiş Milletler Bilim Temelli Hedefler çerçevesinde 2032 yılında karbon emisyonumuzu yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılında ise net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Dünyayı yuvamız kabul ederek tüm çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı bu hassasiyet çerçevesinde ele alıyor, yeni çözümlerimizi çevreyle uyumlu şekilde geliştiriyoruz. UN Global Compact ile G-20 liderleri için hazırlanan Açık Mektup’un imzacısıyız ve bu kapsamda ürün ve hizmetlerimizle müşterilerimize enerji tasarrufu ve karbon ayak izi azaltımı konularında rehberlik ediyoruz” dedi. 

İnsan Müdahalesiz Mal Taşımacılığı Gelecek Vadediyor İnsan Müdahalesiz Mal Taşımacılığı Gelecek Vadediyor

“CAM GİBİ BİR GELECEK İÇİN SAĞLAM ADIMLAR ATMAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Sürdürülebilirlik prensiplerinin tek çatıya sahip olmadığını söyleyen Gülfem Yorgancılar Perçin; “Bizim sürdürülebilirlik anlayışımız refaha, eşitliğe, insana ve doğaya saygı ile başladı. Bu kapsamda TURMEPA iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz ‘Cam Gibi Denizler’ projemize devam ediyoruz. Denizlerimizin korunmasına katkı sağlamak için 2022 yılında başlattığımız iş birliğimiz sayesinde 3 yıl içinde toplamda 767 bin 602 litre atık toplanmasına destek olduk. Ayrıca geri dönüşümün yanı sıra ileri dönüşümü benimsiyor, Yorglass Upcycle Design Awards (YUDA) ile üniversiteli gençlerimizi, ileri dönüşüm prensibiyle üretilebilir ve ticarileştirilebilir ürün tasarımları ortaya koymaları için yaratıcılığa teşvik ediyoruz. Diğer yandan, paylaşımcı ve refah bir toplum için eşitliği önemsiyoruz. Bu noktada DEI politikamızı hayata geçirdik. Söz konusu politikamızla organizasyonumuzun DEI hedeflerini belirledik ve bu hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Cam gibi bir gelecek için bugünden sağlam adımlar atmaya ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz. Kırılgan zemine güçlü bir gelecek inşa edemeyiz. Bu düşüncemizden hareketle, şirket olarak bir yandan üretim ve ihracatımızla ülke ekonomimize destek oluyorken, diğer yandan da toplumumuza, ülkemize ve dünyamıza katkı sağlamak için yeni projeler geliştiriyoruz. Tüm emeklerimiz sonucunda aldığımız her bir ödül, bizi onore ederken doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak bizi teşvik ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Editör: Haber Merkezi