BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR BOLTAŞ’IN OTOMASYON YATIRIMLARI HIZ KESMİYOR

Son yıllarda ozon teknolojisine dayalı yıkama çözümleriyle sürdürülebilir tekstil üretimine ilişkin güçlü bir vizyon çizen TOLKAR, bu yıl odağına artan üretim maliyetlerini ve kurumsal sürdürülebilirliği alıyor. Lansmanı yapılacak olan TOLKAR FUTURE Merkezi Kontrol Sistemi ve Otomasyon ile Otomatik Yükleme ve Boşaltma sistemi sayesinde tekstilciler ve çamaşırhane yetkilileri daha fazla verimlilik elde edebilecek. Maliyet artışları ve sürdürülebilir tasarruf taleplerine bir yanıt olarak geliştirilen bu yenilikler, firmanın ekolojik ve ekonomik olarak fark yaratan çözümlerle lider konumda bulunduğunu bir kez daha gösteriyor. 

DİJİTAL KONTROL VE ARTAN OTOMASYON KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ ARTIRIYOR

TOLKAR’ın yetkin mühendislerden ve disiplinler arası uzmanlardan oluşan AR-GE birimi tarafından geliştirilen TOLKAR Future Otomasyon Kontrollü Akıllı Konveyör Sistemi manuel hesaplamalara dayanan reçete sürecini optimize ediyor. Bu sistem operatör vasıtasıyla merkezi sisteme bağlı olarak, üretim için gerekli suyu, kimyasalı ve diğer tüm malzemeleri doğru miktarlarda hesaplayarak makineyi besliyor. Bu sayede tekstiller ve çamaşırlar istenilen program ve reçeteler doğrultusunda işleniyor ve yıkanıyor. Bu bir yandan üretim maliyetlerini doğru hesaplamayı diğer yandan da standart ürün kalitesinin korunmasını mümkün kılıyor. 

TOLKAR’ın merkezi kontrol sistemi ve otomasyon ile otomatik yükleme ve boşaltma işlemini gerçekleştiren konveyör sisteminin, yeni nesil çamaşırhaneler için gerekli bir çözüm olarak tasarlandığı bildiriliyor. Birbiriyle iletişim halindeki makineler ve taşıyıcı konveyörler ile bu sistem, tesisteki verimi, günlük üretim hızını ve hacmini artırıyor. Sistemin temel avantajları arasında; otomatik yükleme konveyörü ve taşıyıcı (shuttle) yardımı ile %90 oranında işçilik tasarrufu, operatör hatalarından kaynaklı verim ve zaman kayıpları minimizasyonu, hızlı yükleme ve boşaltma ile maksimum verimlilik, otomatik kimyasal dozajlama ile minimum kimyasal kullanımı, merkezi sistem kontrol ünitesinden reçete aktarımı ve makine seçimi, kurutma çıkış konveyörü ve raporlama bulunuyor.

Editör: Ayşete Yavaş