OTS Proje Müşavirlik Yürütücü Ortak ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirme projelerinde ilk adım olarak mevcut saha ve iş akışının kapsamlı bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini vurgulayarak açıklamalarda bulundu.
İmren, saha çalışmalarında ekipmanların ve mevcut düzenin korunmasının öncelik taşıdığını belirterek, “Borulama sistemleri ve makine yerleşimleri gibi alanları çalışır durumda değerlendirerek işletmenin operasyonel düzenine zarar vermeden en uygun güçlendirme yöntemlerini planlıyoruz” dedi.
FOTO: OTS Proje Müşavirlik Yürütücü Ortak ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren
Doğru Müdahale Yöntemleriyle Güvenlik ve Süreklilik
Güçlendirme projelerinin hem yapı güvenliği hem de işletmenin kesintisiz çalışması açısından iki yönlü bir öneme sahip olduğunu ifade eden İmren, “Doğru müdahale yöntemlerinin seçimi, yenilikçi teknolojiler ve hızlı uygulanabilir çözümlerle mümkün. Bu süreçte kullanılacak malzemeler ve yöntemlerin, işletmenin günlük faaliyetlerini aksatmadan uygulanabilir olması hayati öneme sahiptir” diye konuştu.
Teoriden Pratiğe: Uygulamanın Başarı Kriterleri
İmren, güçlendirme projelerinde sahadaki uygulanabilirlik ile tasarımın bir bütünlük içinde olması gerektiğine dikkat çekerek, “Tasarım ne kadar güçlü olursa olsun, sahada etkili bir şekilde uygulanamıyorsa başarı elde edilemez. Bu nedenle proje süreçlerini yönetecek ekiplerin hem teorik hem de pratik bilgiye sahip olması, disiplinler arası koordinasyonun sağlanması kilit rol oynar” açıklamasında bulundu.
Güçlendirme Sürecinde Başarıyı Belirleyen Unsurlar
Güçlendirme projelerinin başarısında doğru analiz, etkili müdahale yöntemleri ve sahada uygulanabilirlik kriterlerinin bir araya gelmesinin önemine dikkat çeken İmren, bu yaklaşımla işletmelerin operasyonel düzenini korurken, yapı güvenliğini üst seviyeye çıkarmanın mümkün olduğunu da sözlerine ekledi.