HaberOrtak

SÜT ENDÜSTRİSİNİN GELECEĞİ KONUŞULACAK

Süt endüstrisinin geleceği USKO 2023’te tartışılacak. Konuya dair açıklama yapan Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar: "Bu kongrelerde bilimsel bakış açısıyla süt sektörünün sorunları değerlendiriliyor" diye konuştu.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümünün ev sahipliğinde 5-6 Ekim tarihlerinde 3. Ulusal Sütçülük Kongresi (USKO 2023) düzenlenecek. "Sürdürülebilirlik Perspektifinden Süt Endüstrisinin Geleceği" temasıyla düzenlenecek kongrede sektörün sorunları ele alınacak. Etkinliğe alanında uzman sektör profesyonelleri ve akademisyenler katılırken, sektör liderleri de bir araya gelecek. 2017'den bu yana yapılan Ulusal Sütçülük Kongresi'nin büyük ilgi gördüğünü söyleyen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar bu kongrelerde bilimsel bakış açısıyla süt sektörünün sorunlarının değerlendirildiğini ve tüm paydaşların ortak platformda bir araya geldiğini belirterek şunları söyledi: "Kongrenin bilimsel programının oldukça geniş kapsamlı olduğunu görüyoruz. Kongre çıktılarının akademi, sektör, kamu ve tüketici olmak üzere tüm paydaşlar açısından yararlı olacağına inanıyor, başarılar diliyorum."

“SÜTÇÜLÜK ATIKLARI DEĞERLENDİRİLMELİ”

Süt Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ebru Şenel Özkan da sürdürülebilirliğin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekerek şöyle konuştu: "Süt endüstrisinin girdileri ve çıktıları ele alındığında sütçülük atıklarının değerlendirilmesi, uygun bir şekilde bertaraf edilmesi, süt ürünlerinin sürdürülebilir üretimi için maliyet ekonomisi gibi konular önem kazanmaktadır. Sürdürülebilir tarım ve gıda, değer zincirini oluşturan kamu otoriteleri, sivil toplumu, akademisyenleri ve özel sektörü içeren çiftlikten çatala kadar bütüncül ve koordineli bir yaklaşımı gerektirir."

Kongrede, "Süt Ürünleri Üretim Teknolojileri", "Süt Bilimi", "Süt Mikrobiyolojisi", "Süt Kalitesi ve Hijyeni", "Fonksiyonel Süt Ürünleri", "Süt, Sağlık, Beslenme, Süt Endüstrisinde Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri", "Süt Endüstrisinde Maliyet Ekonomisi", "Çiğ Süt Üretimi ve Kalite", "Süt Endüstrisi Yan Ürünleri", "Süt Endüstrisinde Su ve Karbon Ayak İzi", "Yeşil Mutabakat Uyumluluğu" konularına yer verilecek. (AA)