Otomasyon

SİNAN GİDER, BANTBORU'NUN DİJİTAL DÖNÜŞÜM VİZYONUNU AÇIKLADI

Bantboru'nun CEO'su Sinan Gider, şirketin dijital dönüşüm vizyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kendi alanında dünya devi üreticilerin hayati projelerinde, dünya devi rakiplerle ölçek bağımsız rekabet gücüne sahip olan Bantboru, dijital dönüşüm süreçlerine öncülük eden kurumlar arasında yer alıyor. Günümüzde hızla gelişen teknolojinin yeniden tanımladığı küresel rekabet arenasında, 2011 yılında Almanya Hannover Fuarı'nda Endüstri 4.0'ın zikredilmesinden bu yana dijital dönüşüm rüzgarı hız kesmiyor.

Türkiye’nin en hızlı büyüyen ve en gelişmiş sektörleri arasında başı çeken sektörlerden biri olan otomotiv sanayine fren boruları, fren hortumları, fren kaliper boruları ve fren vakum hatları üreten Bantboru, yaklaşık 10 milyon euro düzeyinde yatırımla, kapasitesini ve küresel otomotiv pazarındaki payını, 2 yıllık bir perspektifte iki katına çıkarmayı hedefliyor. Bantboru CEO'su Sİnan Gider, "Bir başka deyişle dünyada her 100 aracın sekizi, Bantboru ürünüyle üretilecek. " diyor.

ROLL-OUT PLANLARI BAŞARIYA ULAŞTI

Sinan Gider, küresel bir oyuncu olarak Bantboru'nun dijital dönüşüm çalışmalarını şöyle anlattı: "2018 yılı içerisinde tamamlamış olduğunuz bulut bilişim, bellek içi çalışan veri tabanı ve mobil uygulamalar gibi yeni nesil teknolojilerle süreçlerimizin birbirine tam entegrasyonunu sağlayan SAP ERP dönüşüm projemiz, şirketimiz bünyesinde etkinlik ve verimliği daha da üst noktalara taşımanın yanı sıra, müşterilerimizle daha da yakın çalışabilmemizi sağladı. Bu projemiz, 2018 yılında yılın dönüşüm projesi olarak ödül kazandı.
Uluslararası büyüme ivmemiz paralelinde, 2022 yılında start verdiğimiz roll-out planlarımızla, tüm lokasyonlarımızdaki tüm süreçlerin aynı dijitalleşme seviyesine ulaşmasını ve müşteri beklentilerini daha iyi karşılamayı amaçlıyoruz. ABD ve Güney Afrika fabrikalarımızdaki tüm süreçlerin dijitalleştirilmesine yönelik SAP Geçişi lokalizasyonunun canlıya geçişi, 2023 yılında roll-out planlarımız dahilinde başarıyla tamamlandı. Üretim, planlama, satış, dağıtım, bakım-onarım, malzeme yönetimi, bütçe, finans, muhasebe, insan kaynakları, satın alma, depo yönetimi ve iş zekâsı gibi geniş bir kapsamda yürütülen projede; bulut teknolojileri, bellek içi çalışan veri tabanı teknolojileri ve mobil uygulamalar gibi yeni nesil teknolojik çözümler bir araya geliyor.  Sipariş – Üretim – Satış - Proje süreçlerini ERP ve ERP / destek yazılımlarımızla haberleşme, anlık rapor alma, siparişten faturalandırma süreçlerine kadar işlemlerin akışını otomatik gerçekleşiyoruz. "

YENİ PROJELER YOLDA

Dijital dönüşüm konusunda devam eden yatırımları ve çalışmaları hakkında da bilgiler paylaşan Gider, şunları söyledi:

"Makine öğrenmesi ile planlama, üretim ve kestirimci/önleyici bakım süreçlerini daha verimli hale getiriyoruz. Şu ana kadar üretimden veri toplama sistemi için kendi bünyemizde geliştirdiğimiz OEE yazılımını devreye aldık ve bununla alakalı MES tabanı oluşturmak için pilot çalışmalara başladık. Bu şekilde anlık veri takibi yapmak ve bütünsel verim analizi ile daha erken ve etkin aksiyon alma aşamasına geçtik. Ayrıca sürekli iyileştirme felsefemiz ve enerji maliyetlerinin yanı sıra karbon ayak izimizi azaltma hedefimiz doğrultusunda, önümüzdeki yıllarda proses ve makine bazlı enerji takibi yaparak enerji verimliğini arttırma hedeflerimiz gündemimizde önemli yer tutuyor."

DİJİTAL DÖNÜŞÜME "ÇOCUKTAN" BAŞLIYOR

Sanayide dijital dönüşüm alanında yaptıkları çalışmalara ek olarak toplumsal sorumluluk alanında hayata geçirdikleri bir projeye ilişkin bilgiler paylaşan Gider, sözlerini şöyle tamamladı: "Öte yandan, dijital dönüşüm konusunu sanayinin yanı sıra toplumsal açıdan da çok önemsiyor ve destekliyoruz. Dönüşüme öncülük etme azmimizi, gelecek nesillerimize yapılan yatırımlarla destekliyoruz. Bu kapsamda, tüm Bantboru çalışanlarının ilköğretim çağındaki çocuklarına yönelik temel kod yazımı eğitimleri gerçekleştirdik. Bu eğitimlerimize devam etmek, planlarımız içerisinde yer alıyor."