Makina

SİLVAN KUMLAMA TEKNOLOJİSİ İÇİN RÖSLER İLE ANLAŞTI

1957’de Çağlayan’da küçük bir dükkan olarak başladığı serüvenine 2017’de Dilovası Sanayi Bölgesi’nde kurduğu yeni jenerasyon fabrikası ile tüm hızıyla devam eden Silvan Sanayi, maden, enerji, çimento ve ulaşım sektörlerine ürün ve hizmet sunuyor. Yüksek nitelikli çelik döküm parça üretimi; yüksek hızlı trenlerin fren disk üretimi; madenlerde kullanılan iş makinelerinin yürüyüş takımları gibi yüksek nitelikli ve katma değerli ürünleri portföyünde bulunduruyor. 

Yeni tesislerinde büyük parçalar dökmeye başlayan Silvan Sanayi, kumlama prosesi için yaptığı yatırımda yüzey işlem sektörünün dünya lideri Rösler Group ve Rösler’in 2014 yılında Türkiye’de stratejik bir satın alma ile bünyesine kattığı Kromaş ile anlaştı. Ağır sanayi parçalarının yüzeylerini temizleme, boya ve kaplama gibi proseslere hazırlama işlemi olan kumlama teknolojisi ile parça yüzeyine belli hızla bilyalar çarptırılıyor ve yüzey üzerinde istenmeyen tufal, pas, kir vb. malzemeler bu darbe etkisi ile uzaklaştırılıyor. Ayrıca malzeme  boyanacak ise teknik isteklere bağlı olarak parça yüzeyi pürüzlendirilerek boyanın yüzeye daha iyi tutunması da sağlanabiliyor. 

KUMLAMA İLE YÜZEY TEMİZLEME ÇÖZÜMLERİ SUNUYOR 

Rösler Group, yüzey işlem proseslerinde asırlık deneyimi ve ileri teknolojisi ile global faaliyetlerine devam ederken, Türkiye’de hem Rösler markası ile Almanya’da üretimi yapılan hem de Kromaş markası ile Türkiye’de üretimi yapılan makine ve sarf gruplarını müşterileri ile buluşturmaya devam ediyor. Döküm ve dövme tesislerinde, çelik konstrüksiyonlarda, sac ve profil yüzey temizlenmede, makine üretim ve otomotiv sektörü gibi çeşitli sektörlerde kumlama ile yüzey temizleme işlemleri için çözümler sunuyor.

“SÜREKLİLİK SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Silvan Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Demir Mollaoğlu “Bu bir üretim zinciri ve bir yerde bir aksaklık, durma işlemi olduğu zaman bütün proses duruyor. Ürünlerinizi sevk edemez hale geliyorsunuz. Dolayısıyla biz makineden süreklilik bekliyoruz, fazla problem çıkarmadan arıza çıkarmadan çalışmasını istiyoruz, aynı zamanda da ürünlerin yüzey kalitesinin değişmemesini istiyoruz. Sürekli aynı performansta temizlik yapmasını bekliyoruz. Rösler’in kumlama makinesini kullandığımız yaklaşık 2,5 yıllık süreçte performansında herhangi bir azalma görmedik.” diyen Mollaoğlu: “Rösler bizim için aslında tam bir yabancı firma değil. Her ne kadar adı yabancı olsa da Kromaş markası tarafı ile de ayrıca bizden bir firma. Kumlama makinesi seçimini yaparken çok titiz çalışmalar yaptık ve sonuçlar kumlama makinesi tercihimizi Rösler markasından yana kullandık. Çünkü bizim gibi çok zor spesifikasyonlarla çalışan bir dökümhanede çok iyi bir kumlama makinesi olmazsa olmaz ve bunun durması bir felakettir, endüksiyon ocağınızın durması ile eşittir.” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM TONAJI 700 BİNDEN 2 MİLYONA ÇIKTI

Üretimindeki ihracat payı %99’a varan Silvan Sanayi’nin Teknik Müdürü Mehmet Rıfat Özalp “Son 20 yıl içerisinde Türk döküm sektörü üretim tonajını 700 bin tonlardan 2 milyon tonlara çıkarabilmiş, son derece dinamik, son derece yatırıma istekli bir sektör. Şu anda sektördeki ikinci jenerasyon, alt yapısı çok kuvvetli, kendisini geliştirmiş kişilerden oluşuyor. Aynı dinamizm ile bu yatırımlara devam edileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla benim görüşüm Türk döküm sektörü gelecekte parlak bir yere sahip olacak.” ifadelerini kullanırken “Kumlama alanında sıfırdan bir yatırım yaptığımız için üzerimizde büyük bir sorumluluk vardı. Dolayısıyla çok ince eledik sık dokuduk, belki 40 versiyonunu çizdik dökümhanenin, optimum çözüm bulmak için. Yatırım yaparken seçtiğimiz firmalarda şu 3 konuya baktık: Bir tanesi finansal gücü ve tedarikçi yapısı. İkincisi firmanın teknik bilgi ve becerisi. Üçüncü olarak da referanslarına ve tecrübesine baktık. Bunun yanı sıra Rösler Türkiye’nin ön sırada bizimle temasa geçen Genel Müdürü Dr. Tayfun Sığırtmaç ve onun ekibinin de pozitif yaklaşımları bu kararı almamıza sebep oldu.”