Daha Kişiselleştirilmiş Bir Sürüş Deneyiminin Kapıları Aralanıyor Daha Kişiselleştirilmiş Bir Sürüş Deneyiminin Kapıları Aralanıyor

Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin en büyük destekçilerinden olan Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıyla düzenlediği girişimci-yatırımcı ve firma buluşmalarının yedincisi, 29 Kasım'da gerçekleştirildi. Teknopark İstanbul "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" adıyla geleneksel hale gelen etkinlik ile hem alt yapı hem de tematik destek sağladığı sağlık ve biyoteknoloji odaklı 8 girişimciye, projelerini hayata geçirmeleri için yeni ortaklıklar kurma şansı sağladı.
 
Cube Incubation’da düzenlenen Açık Kapı etkinliğinde güçlü kurumlar ve firmalar, sağlık ve biyoteknoloji odaklı girişimleri yakından tanıma imkânı buldular. Yeni ortaklıkların kurulmasına zemin hazırlayan etkinlik kapsamında girişimciler, proje ve ürünlerini yatırımcı ve kurumsal firma temsilcilerine yüz yüze aktararak iş birliği ve sermaye desteği bulma fırsatı yakaladılar.

TEKNOPARK KÜRSEL ÇAPTA İLGİ ODAĞI OLDU

Teknopark İstanbul bünyesinde bulunan şirketlere yatırımların arttığını belirten Genel Müdür Bilal Topçu etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, ulusal ve uluslararası önemli firmaların odağına aldığı küresel ölçekli bir merkez haline geldiklerini belirtti. Biyoküp Kuluçka Merkezi için yatırımlarının da devam ettiğini dile getiren Topçu, “Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte örnek bir üniversite-sanayi iş birliği modeli oluşturmuş durumdayız. Türkiye sağlık girişimciliği ekosisteminin ihtiyacı olan önemli bir altyapıyı dünya standartlarında sağlayacağız. 85’in üzerinde firma ve 15 üniversiteden oluşan İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) de kurulumun her aşamasında bize teknik destek oldu. Biyoküp’ün işletme sürecinde İSEK de aktif rol üstlenecek.” dedi.
 
Etkinlik bünyesinde projelerini sergileyen sağlık ve biyoteknoloji odaklı Teknopark İstanbul girişimleri şu şekilde:
 
•    Activebioworks: Biyoteknolojik ileri dönüşüm yöntemi ile Isparta yağ gülü (rosa damascena) atığından yüksek antioksidan kapasiteli aktif kompleks oluşturulması üzerine çalışıyor.
•    Bloocell: Dünyanın ilk ‘’yapay kemik” projesi üzerinde çalışıyor.
•    Kamlançu: Modüler tek foton tespit sistemi üzerinde çalışıyor.
•    İlko İlaç: Biyoteknolojik ilaç geliştirmek üzere çalışmalar yürütüyor.
•    Nanosilver: Nano Gümüş ile farklı teknolojik uygulamalar geliştiriyor.
•    OMIC-A: OECD 439 cilt iritasyon protokolüne uygun ilk yerli hayvansız test platformu olan “OMİCA-Skin / Yapay Deri”yi geliştiriyor.
•    RS Research: Kemoterapinin etkisini artırırken yan etkilerini azaltabilen ilaç adayları geliştirme hedefi ile çalışmalar yürütüyor.
•    Umayana: Topikal ve mukozal yara formüllerinin geliştirilmesi üzerine çalışmalar yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi