Yakın zamanda yeni üretim tesisine taşınan Royal Ev Aletleri, yeni ek üretim hatları açarak kapasite artırımına gitti.  Üretim ve depolama alanlarına yeni otomatik taşıma sistemleri için yatırım yapan şirket, üretim ve baskı hatlarında ise otomatik robot sistemlerini devreye almayı planlıyor. Aynı zamanda kullandığı tam entegre ERP sistemini de geliştiriyor. Royal Ev Aletleri Genel Müdürü Şeyma Kanak, robot sistemleri, makinalaşma ve yazılımların son derece önemli olduğunu ve bu noktalar ne kadar fazla gelişirse, o kadar stabil ve aynı kalitede ürünün hattan çıkacağını vurguluyor. 

YENİ ÜRETİM HATLARIYLA KAPASİTE ARTIŞINA GİTTİ

2024 yılında dünya gündeminde olan bataryalı kablosuz teknolojiler ve akıllı ürünler üzerinde yoğunlaştıklarını dile getiren Şeyma Kanak, yeni üretim tesisi yatırımına ilişkin şöyle konuştu: 

Demir Çelik Sektörüne Yönelik Yönetim Sistemlerini Sergileyecek Demir Çelik Sektörüne Yönelik Yönetim Sistemlerini Sergileyecek

"Öncelikli olarak yeni üretim tesisimize taşındık. Ana yerleşkemizin 30 bin metrekare kapalı alanı, ek hizmet binamız ve ek depolarımız mevcut. Yeni tesisimizde, yeni ek üretim hatları açtık ve kapasite artırımına gittik. Yeni dönemde üretim ve depolama alanlarına yeni otomatik taşıma sistemleri için yatırım yapıldı. Üretim ve baskı hatlarında otomatik robot sistemlerini devreye alacağız. Aynı zamanda yazılımsal olarak bünyemizde kullandığımız tam entegre ERP sistemini de geliştiriyoruz." 

İNTRALOJİSTİK OTOMASYON SİSTEMLERİNE GEÇİŞ YAPIYOR

Üretimde yararlandıkları makine parkuru hakkında bilgi veren Şeyma Kanak şunları söyledi: "Makine parkurumuzda mevcutta birçok enjeksiyon, kalıplama makineleri, baskı makineleri ve montaj hatlarına ait makineler hazırda bulunuyor. 2024 yılı içerisinde fabrika içi taşıma sistemini otomasyona çeviriyoruz; aynı zamanda bazı noktalarda robotik montaj hatlarının da hazırlığı yapılıyor. Robot sistemleri, makineleşme ve yazılımlar son derece önemli. Bu noktalar ne kadar fazla gelişirse, o kadar stabil ve aynı kalitede ürün hattan çıkmaktadır."

SIFI DURUŞ İÇİN YAZILIMSAL YATIRIMLAR YAPTI

Sıfır duruş ve sıfır hata vizyonuyla kaliteli üretim adına kullandıkları metotlar hakkında bilgi veren Şeyma Kanak, sıfır duruş ile çalışmanın birçok üretici firmanın en önemli konusu olduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı: "Hatlardaki duruşlar verimlilik ve maliyetleri ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Ürün yelpazesi ve parça stok sayıları da arttıkça manuel kontrol imkansız hale geliyor. Biz bu konuyu çözmek adına yazılımsal birçok yatırım yaptık. Buna ek olarak kendi bünyemizde sıfırdan üretilen parçalar için de birinci basamaktan kalite kontrol süreçlerine başlayarak hatları ileride etkileyecek sorunları oluşmadan birinci aşamada çözmeye çalışıyoruz. Tedarik zinciri kanalımızda ise yazılımsal yatırımlar ile önden kontrolleri sağlayarak hatları sıfır duruş ile çalıştırmayı başarıyoruz."

Editör: Ayşete Yavaş