Türkiye’yi ilk kez 1984 yılında ambalajlı su ile tanıştıran Pınar Su ve İçecek, sürdürülebilir yaşam ve sorumlu su yönetimi anlayışıyla, tam 40 yıldır su kaynaklarının sürdürülebilir olması için koruma-kullanma dengesini gözetiyor ve çevre dostu bir gelecek adına önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda; kamu ve sektör çalışmalarına katılıp çoklu su kaynağı yönetimi, kayıp/kaçak su oranlarının azaltılması, atık suların geri kazanımı, su verimliliğinin artırılmasına yönelik projeler ve üretim zinciri boyunca kirleticilerin suya karışmasının önlenmesi yönünde bir çok çalışma hayata geçiriyor. Yapılan bu çalışmaları her yıl düzenli olarak kamuoyu ile paylaşan markanın 2023 yılı verileri Dünya Su Günü’ne özel paylaşıldı. 

AYDIN TESİS’İNİN SON BİR YILDA ATIK SU MİKTARI AZALTIMI %24,7 ORANINA ULAŞTI 

Pınar Su ve İçecek, 2023 yılı toplam atık su miktarını bir önceki yıla göre %8, birim üretim başına ise %8,6 düşürdüğünü açıkladı. Tesislerinin tümünde her yıl devam ettirilen ve yeni geliştirilen iyileştirme projeleri sonucunda atık su miktarı bir önceki yıla kıyasla; Aydın Tesis’te toplamda %24,7, Bursa Tesis’te toplamda %1,3, Sakarya Tesis’te ise toplamda %14,6 oranında azaltıldı. Birim ürün başına atık su miktarı azaltımı ise Aydın Tesis’te %18,2, Bursa Tesis’te %4,7, Sakarya Tesis’te ise %21 oranında gerçekleşti.

Tedarik Zinciri Profesyonelleri 10. Kez Ödüllendirildi Tedarik Zinciri Profesyonelleri 10. Kez Ödüllendirildi

2024 HEDEFİ ATIK SU MİKTARINI YÜZDE 2 DAHA AZALTMAK

Pınar Su’nun Bursa Uludağ Tesisi Türkiye’deki en hızlı üretim hatlarından. Yerleşim birimlerinden 1000 metre yükseklikte bulunan Pınar Madran kaynağı ise, nitelik ve lezzet bakımından Türkiye'nin en kaliteli kaynaklarından biri. Sakarya Hendek'te bulunan Gökçeağaç su kaynağı, Keremali Dağı ve eteklerinde yer alıyor. Bu üç tesisin yıllık toplam su üretimi, yaklaşık 1,5 milyon ton civarında. Markanın, 2024 yılı hedefi ise; atık su miktarını bir önceki yıla göre %2 azaltmak.

Editör: Ayşete Yavaş