Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanlığına oy birliğiyle yeniden Yavuz Eroğlu seçildi. Küçükçekmece bulunan PAGEV Plastik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, tarihi seviyede geniş katılımla gerçekleştirilen Genel Kurul’daki seçimde oyların tamamını alan Eroğlu, bir kez daha güven tazeledi.

PAGEV SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÖTESİNDE 

Sektörün sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımlar ürettiği için yükselen bir marka değerine sahip olan PAGEV’in, Türkiye'deki önemli sivil toplum kuruluşlarından birisine dönüştüğüne vurgu yapan Eroğlu, inşası devam eden PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi'nin, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladıkları en önemli projelerden birisi olacağını söyledi. PAGEV Plastik Mükemmeliyet Merkezi projesi ile Türk plastik sektörünü, dünyadaki önemli üretim üslerinden birisi haline dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden Eroğlu, merkezin 3 etap ve 11 binadan oluşacağını, teknoloji üssü olacak olan Mükemmeliyet Merkezi'nin tamamlandığında sektördeki katma değerin artmasına katkı sağlayacağını, merkezde Ar-Ge faaliyetlerinin yanı sıra test, laboratuvar, belgelendirme, sertifikasyon, prototip üretim ve danışmanlık hizmetleri sunacaklarını ve böylece sektör adına bir ilk olacak olan önemli bir ekosistem kurmayı hedeflediklerini söyledi.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

ELEKTRA ELEKTRONİK’TE ÜST DÜZEY ATAMA ELEKTRA ELEKTRONİK’TE ÜST DÜZEY ATAMA

Sanayicinin yaşadığı sorunlara, problem tespiti yapmanın ötesine gitmeyen klasik sivil toplum örgütlerinin ötesine geçerek kalıcı çözüm bulmak yani “değer” üretmek gayesiyle hareket ettiklerini ifade eden Eroğlu, PAGEV'in pek çok ilke imza attığını, yetişmiş teknisyen sorununu çözmek amacıyla meslek liseleri inşa ettiklerini, çevre kirliliğini azaltırken geri dönüşümü arttırmak için PAGÇEV’i kurduklarını söyledi. Plastikle ilgili olumsuz algıları yıkmak için tüm ulusal televizyonlarda yayınlanarak 25.000.000 kişiye ulaşan “Plastiğin Doğada Yeri Yok, Hayatımızda Yeri Çok , İşi Çok Dönüştürelim” kampanyasını hayata geçirdiklerini, sektörün teknolojiyle buluştuğu PlastEurasia Fuarı’nı, Tüyap iş birliğiyle 31 yıldır düzenlediklerini ve bu fuarı dünya markası haline getirerek, dünyada kendi alanında her yıl düzenlenen en büyük ikinci plastik fuarı haline geldiğini söyledi.

"Çalışmaya, gayret etmeye, verimli işler ortaya çıkarmaya, sektörel birliğimizi sağlamaya ve en önemlisi değer üretmeye devam edeceğiz.” diyen Eroğlu, sektör paydaşlarını birlikte hareket etmeye çağırarak, "Avrupa’da Almanya’nın hemen ardından ikinci en büyük kapasiteye sahip Türk Plastik Endüstrisi olarak öncelikli diğer başlığımız ise Yeşil Ekonomi kapsamında geri dönüşüm ekonomisi ile ülkemizi kalkındırmak için yaptığımız çalışmaların hızını arttırmak olacak. Toplum genelinde plastiklerin yaşamımıza katkısı noktasında farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Plastikler, defalarca dönüştürülerek yeniden kullanılabilecek altın kadar kıymetli malzemedir. Bunun daha iyi anlaşılması için mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi