Madende katma değerli üretimin yolu; teknoloji yatırımı

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen 4. Madencilik Çalıştayı’nda, 5,93 milyar dolar ihracatla cumhuriyet rekoru kıran madencilik sektörünü değerlendiren, maden sektörünün çatı kuruluşu İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB)’in Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, sanayinin pek çok dalında madenlere ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacı karşılamak ve dışa bağımlı olmamak adına madenlerin çıkarılmasının büyük önem taşıdığını ifade eden konuşmasında, “Cevherlerin uç ürünlere dönüşmesi yönünde ülkemizde madenlere ciddi oranda ihtiyaç var. Bu derin sondajlarla madenlerimizi tespit etmek ve bu çalışmalara da devletin kurumlarının destek olması çok değerli. Bunu başardığımız takdirde sanayimiz de gelişecektir. Bunun yanı sıra sektörümüzün önemli gündem maddelerinden biri de sürdürülebilir madencilik.” açıklamasında bulunmuştu.

İşte tam da Ağır Sanayi Çözümleri dergimizin Nisan sayısının “Maden Sanayi” kapak çalışmasında; geleceğin hammaddesi olarak tanımlanan nikel ve kobaltı, farklı formlarda ve yüksek katma değer ile Türkiye ekonomisine kazandıran, Zorlu Holding’in Maden ve Metalürji Grubu çatısı altında faaliyet gösteren şirketi
Meta Nikel Kobalt Madencilik A.Ş’nin yatırımlarını Meta Nikel Kobalt Madencilik A.Ş Maden Grubu Başkanı Orhan Yılmaz ile konuştuk.

Şirket, yatırım kararı aldığı manyetik seperasyon işlemi ile cevher içerindeki empüritelerin azalması ve cevher nikel içeriğinin zenginleşmesiyle oluşacak kapasite artışı yatırımının temellerini atıp, kurulum işleminin tamamlanmasını hedefliyor. Kapak bölümünde ayrıca maden sektöründe çözüm sunan partnerlerin yenilikçi ürün ve uygulamalarını incelemelerinize sunduk.

***

Türkiye’nin yükünü çeken ağır sanayi alanındaki yatırımlara ve nitelikli çözüm & uygulamalara yer verdiğimiz; Nisan 2022 sayısını bir solukta okumanız dileğiyle,

Sağlıcakla kalın...