2006 yılında kurulan ve bugün tartım sistemleri, yük hücreleri, indikatör sistemleri, taşıt ve iş makinesi sistemleri üretimiyle uluslar arası arenada boy gösteren Tuna Tartı Türkiye Satış Müdürü Hakan Zorgelmez, “Sizlere sunduğumuz hizmetler ile yatırım kalitenizi en yüksek ve maliyetlerinizi en düşük seviyede tutarak; emek, zaman ve sermaye tasarrufunuzu sağlıyoruz.” diyerek, müşterilerine sağladıkları avantajları bir cümleyle özetlemiş oldu.
Şirketin gündemine ilişkin sorularımızı yanıtlayan Zorgelmez, ağır sanayi sektörüne yönelik hizmet ve çözümlerini ST Ağır Sanayi Çözümleri Dergisi’ne anlattı…
Hakan Bey okuyucularımız için bize kendinizi tanıtabilir misiniz?
Ben Hakan Zorgelmez. 1980 yılında İstanbul’da doğdum. Uludağ Üniversitesi Otomasyon Teknolojileri bölümünü, Ahmet Yesevi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü ve Anadolu Üniversitesi İşletme ve Yönetim bölümünü bitirdim. Profesyonel iş hayatıma özel sektörde, 2001 yılında başladım. 2019 yılında Tuna Tartı’da Satış mühendisi olarak başladığım kariyerime Bölge Müdürü olarak devam ettikten sonra, son olarak Türkiye Satış Müdürü olarak kariyerime devam etmekteyim.
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler A.Ş nasıl kuruldu? Bugünlere nasıl geldi? Bizlere biraz kurumunuzun yapısından ve sektördeki konumundan bahsedebilir misiniz?
2006 yılında başladığımız bu yolculukta; tartım sistemleri, yük hücreleri, indikatör sistemleri, taşıt ve iş makinesi tartım sistemleri, baskül ve kantar sistemleri gibi birçok sektöre hitap eden sistemler üretmekteyiz. Bilgi ve deneyimimiz ile daha kaliteli, yaratıcı çözümler sunma konusunda gerekli teknik bilgi ve tecrübeye sahibiz.
Şirketiniz geniş ürün gamıyla sektörde lider bir pozisyonda bulunuyor. Bizlere ürün yelpazenizden bahsedebilir misiniz?
Kuvvet ve ağırlık ölçüm sektöründe, ülkemizde üretilmeyen teknolojik ürünleri yerli olarak ve üstün özelliklerle üreterek, hazırda yerli üretilen ürünleri de dünyadaki gelişmelere paralel olarak teknolojik yeniliklere uyarlayarak, uluslararası rekabet edebilir ürünler haline getiriyoruz.
Her alanda kullanıma hazır kantar sistemleri üretimi yaparak, teknolojik sistemler kurmaktayız. Endüstriyel basküller, taşıt kantarları, dolum sistemleri, torbalama ve çarpma kantar sistemleri, dozaj ve randıman kantarları, tank tartım sistemleri Tuna Tartı teknolojileriyle üretilmektedir.
Sizlere sunduğumuz hizmetler ile yatırım kalitenizi en yüksek ve maliyetlerinizi en düşük seviyede tutarak; emek, zaman ve sermaye tasarrufunuzu sağlıyoruz.
Ürünlerinizi rakiplerinden ayıran özelliklerinden bahsedebilir misiniz?
%100 yerli üretim yapıyoruz. Bu sayede müşterilerimiz yerli ürün teşviklerinden faydalanabiliyor.
Ürünleriniz ağırlıklı olarak hangi sektörlerden rağbet görüyor ve bu sektörlerde hangi ürünlerinize talep daha fazla?
Sektörlere göre çözüm sunduğumuz ürünleri şöyle sıralayabiliriz:
Çimento ve Maden sektörü için; bant kantarı, dozaj bant kantarı, Kraft dolum, bigbag dolum, taşıt kantarı ve tekerlek yıkama sistemi
Kimya ve Plastik sektörü için; tank tartı sistem, sıvı dolum, bigbag dolum ve taşıt kantarı
Tarım ve Gıda sektörü için; randıman kantarı, CW bantlı kontrol kantarı, taşıt kantarı
Ağır sanayi fabrikalarına çözüm ortağı olduğunuz hizmetleriniz/ürünleriniz nelerdir?
Çimento ve Maden sektörü için; bant kantarı, dozaj bant kantarı, Kraft dolum, bigbag dolum, taşıt kantarı ve tekerlek yıkama sistemi.
Demir-Çelik sektörü için; bobin saç kantarı, taşıt kantarı ve tekerlek yıkama sistemi.
“Smart Weight” akıllı tartım, yönetim ve izleme uygulamasından bahsedebilir misiniz?
Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler olarak; “Smart Weight” Akıllı Tartım Yönetim ve İzleme Uygulaması ile kantar veri seti mevcut endüstriyel ağ üzerinden gerçek zamanlı olarak toplanarak, işletme SQL veri tabanı üzerinde ve bulut platformu arşivlenecektir.
Smart Weight ile SAP, ERP gibi sistemlerle paylaşarak üretim planlama, üretim takibi ve stok takibinde kullanabiliyor. Yerinde keşif yaparak durumun analizini yapıyoruz, anahtar teslim proje çözümleri sunuyoruz ve müşterilerimize doğru tartı uygulamaları ile daha güvenli ve karlı işletmeler olabilmesine destek oluyoruz.
Dijital loadcell kullanan taşıt kantarlarının, analog loadcell kullanımına göre avantajları nelerdir?
Analog loadcell kullanan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 20 kg (yasal tolerans içindedir) hassasiyetle ölçüm yapabilirken, dijital loadcell kullanan taşıt kantarı 60 ton kapasitede 1 kg hassasiyetle ölçüm yapabiliyor. Doğru tartı uygulamaları ile kayıp kaçakların önünü geçerek, yatırım maliyetleri kısa sürede geri dönebiliyor.
2022 yılı iş gündeminizi ve finansal tablonuzu değerlendirerek, 2023 yılı hedeflerinizden bahsedebilir misiniz?
2022 yılı başlangıcından itibaren Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler için, hız kesmeden yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip yeni proje ve yatırımlara imza attığımız bir dönem oldu. Tam kapasite çalışmamıza rağmen loadcell taleplerine yetişemedik ve ekibimize yeni arkadaşlar katarak hem üretimimize devam ettik, hem de istihdama katkı sağladık.
Ürün satışının yanında proje ve sistem satışlarımıza da çok önem veriyoruz. “Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler” markamız müşterilerimizin çözüm ortağı olarak sektörünün lider markası haline geldik.
2023 yılında da Tuna Tartı ve Elektronik Sistemler için, hız kesmeden yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge çalışmalarımıza devam edip yeni proje ve yatırımlara devam ettiğimiz bir dönem olmasını planlıyoruz.
Şirketiniz hangi belgelere sahip ve üretimleriniz hangi standartlar çerçevesinde gerçekleştiriliyor?
Başta ISO 10002, ISO 45001, ISO 14001 kalite belgelerimiz; Tartı ve Ölçü aletleri sektörü için Modül D sertifikamız, Yerli Malı, OIML ve Exproof sertifikamız mevcut.