HaberOrtak

HYUNDAI MOBİLİTEDE ÇAĞ AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Hyundai Motor Grubu, 2025 yılına kadar tüm araçlarını “Yazılım Tanımlı Araçlara” dönüştürmek için geliştirdiği yeni global stratejisini açıkladı. Yazılım tanımlı araçlar Hyundai grubuna ait tüm araçların güncel kalmasını sağlayacak.

Hyundai, mobilitede benzeri görülmemiş bir çağ açmaya hazırlanıyor; araçların performansını ve işlevselliğini herhangi bir zamanda herhangi bir yerde uzaktan güncelleme ve sürüm yükseltme imkanı tanıyan Hyundai, grup bünyesindeki Global Yazılım Merkezi’ne 12 milyar euro’yu aşkın yatırım yapacak.

TÜM MODELLER GÜNCEL KALACAK

Hyundai’nin daha önce üretilmiş modelleri de kapsayan mobilite ve yazılım teknolojisi, şimdiye kadar üretilmiş tüm modellerin güncel kalması sağlayacak. Güncellemeleri güvenlik, kişisel rahatlık, mobil bağlantı ve sürüş performansı gibi araç işlevleri için havadan yani internet yoluyla (Over The Air) yapacak olan şirket 2025 yılına kadar tüm araç gruplarını OTA yazılım güncellemelerini alacak şekilde donatacak.

Hyundai bu teknolojiyle 2025 yılına kadar dünya çapında 20 milyondan fazla modelinin bağlantılı araç hizmetine kaydedilmesini planlıyor. Bağlantılı araçlar en yeni telekomünikasyon özellikleriyle donatılarak yeni olanaklar sağlayacak. Bağlantılı araç verileri, amaca yönelik geliştirilmiş özel araçlar (PBV'ler), gelişmiş hava mobilitesi (AAM), robotaksi ve robotlar dahil olmak üzere gelecekteki tüm mobilite çözümleri için de bir ağ oluşturacak. Yeni bir veri platformu kuracak olan şirket böylece lojistik, konaklama gibi çeşitli sektörlerle de açık bir ekosistem oluşturulmasını hedefliyor.

YETKİLİ SERVİSE GİTMEDEN GÜNCELLEME

Hyundai, 2023'ten itibaren piyasaya sunduğu ve bundan sonra sunacağı tüm araçları havadan (OTA) yazılım ile güncelleyecek. Grubun dünya çapında satılan tüm araç segmentleri, 2025 yılına kadar OTA yazılım tanımlı olarak geliştirilecek.

Araç sahipleri, yetkili servis götürmeye gerek kalmadan araçlarını diledikleri zaman uzaktan güncelleyebilecek ve sürüm yükseltebilecek. Bu özellik sayesinde araçların kullanım ömrü ve ikinci el değeri artacak. Gelecek yıl FoD (feature on demand) yani talep üzerine donanım özelliği gibi hizmetleri de sunmayı planlaya Hyundai grubu ihtiyaçlarına ve zevklere özel araçlar yaratabilecek.

YENİ NESİL EV PLATFORMLARI

Hyundai, araçlar için ortak bir donanım ve yazılım platformu geliştirerek planlama, tasarım ve üretim dahil olmak üzere tüm süreçler için gereken süreyi önemli ölçüde azaltmayı planlıyor. Böylece, üretim parçalarının farklı araç segmentleri arasında paylaşılmasını sağlayarak daha verimli araç geliştirilebilecek ve maliyetler düşecek. Grup, 2025'te iki yeni EV platformu olan eM ve eS'yi ve bu platform üzerinde inşa edilmiş yeni araçları da tanıtacak. Yeni EV platformları, grubun Entegre Modüler Mimari (IMA) sistemi altında üretilecek.

Tüm segmentlerdeki EV'ler için özel olarak geliştirilen eM platformu, mevcut EV'lere göre tek bir şarjla sürüş mesafesinde yüzde 50'lik bir iyileşme sağlayacak. eS platformu talnızca amaca yönelik araçlar (PBV) için geliştirilecek ve teslimat, lojistik gibi sektörler için özel çözümler üretilecek.