Otomasyon

Gıda Güvenliğine Yönelik Hijyenik Otomasyon Çözümleri

Gerek gıda üretim ve işleme şirketleri için gerekse nihai tüketici için güven son derece önemli. Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler üretmek, aynı derecede güvenli ve yüksek kaliteli üretim süreçleri gerektiriyor.

ifm, gıda sektörüne yönelik entegre otomasyon çözümleri sunarak üretim, işleme, paketleme ve soğuk zincir proseslerinin HACCP konseptine uygun şekilde şeffaf ve güvenli hâle getirilmesi konusunda uzun yıllardır destek veriyor. 

Standartlaştırılmış proseslerdeki sapmaları hızlı ve güvenilir bir şekilde belirleyerek, potansiyel risklerin en başından önlenmesine yardımcı oluyor ve bu sayede güvenli gıda üretme sorumluluğunun yerine getirebilmesini sağlıyor.

GELİŞMİŞ OTOMASYON TEKNOLOJİSİ 

ifm, gıda endüstrisini ve tarım sektörünü, bütünsel çözümleri ve gıda üretiminde proses otomasyonu için özel olarak geliştirdiği geniş ürün portföyü ile destekliyor. Hijyenik gövde tasarımlı ürünleri, IP68 ve IP69K koruma sınıfı sayesinde, yüksek sızdırmazlık direncinin yanı sıra yüksek sıcaklık direnci ve agresif maddelerle yüksek basınçlı temizliğe karşı korumaları ile öne çıkıyor.

MADDEDEKİ YABANCI CİSİMLERİ ÖNLEME

Maddeye yabancı cisimlerin karışması, önemli bir güvenlik riski oluşturur. Klasik basınç sensörleri metal diyaframlarla donatılmıştır. Bu metal diyafram kırılırsa, yalnızca metal parçalar ve basınç taşıyan sıvı ile gıdanın kirlenme riski değil, aynı zamanda bakteriler için potansiyel bir üreme alanı da söz konusu olur. Bunun dışına PLC, sensörü yanlışlıkla çalışır olarak görüntüleyebilir - bu da güvenlik riskinin algılanmadan üretimin devam etmesi anlamına gelir. Düz kafa PI basınç sensörü, prosesi kirlenme ve tortulardan koruyan, neredeyse hasar verilemez bir seramik ölçüm hücresine sahip.  

MİKROBAKTERİYEL VE KİMYASAL KONTAMİNASYONUN ÖNLENMESİ

Etkisiz bir CIP prosesi, bakteriyel kontaminasyon riskini artıran ve sonraki üretim proseslerinin güvenliğini tehlikeye atan kimyasal kalıntılara neden olabilir. LDL iletkenlik sensörü ile CIP prosesinin durumu hakkında bilgi sahibi olursunuz ve bu proses, etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilir.  

SICAKLIK SEVİYELERİNİN GÜVENİLİR ŞEKİLDE KORUNMASI

Güvenilir olmayan sıcaklık kontrolü, UHT sterilizasyonu ve süt işleme gibi sıcaklığa duyarlı proseslerde işleme ve depolama sırasında bakteri üremesine yol açabilir. TCC sıcaklık sensörü kendi doğruluğunu izler ve tolerans aralığını aşan herhangi bir sapmayı gösterir. Ölçüm doğruluğu, sürekli kalibrasyon yapılıyormuş gibi kontrol altında tutulur. Bu sayede sterilizasyon ve işleme prosesleri etkin bir şekilde gerçekleştirilebilir

KESİNTİSİZ DİJİTALLEŞTİRME ÇÖZÜMLERİ

ifm’nin sensörden ERP'ye, çiftlikten sofraya kadar kesintisiz dijitalleştirme çözümleri, şeffaf ürün izlenebilirliğine katkıda bulunuyor. 

Gıda sektörüne yönelik entegre otomasyon çözümleri sunan ifm’nin  üretim, işleme, paketleme ve soğuk zincir proseslerine uygun, uzman çözümlerinden faydalanarak fabrikanızda verimlilik sağlayabilirsiniz. 

www.ifm.com/tr/tr