HaberOrtak

FANUC TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT İŞ DÜNYASINI UYARDI

FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, Vizyon 100 toplantısında, Türkiye'deki yetenek açığına dikkat çekerek önlem alınmadığı takdirde büyük sorun oluşturacağını belirtti.

FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, Vizyon 100 toplantısında Türkiye'deki yetenek açığına dikkat çekerek iş dünyasını uyardı.

ÜRETİMİN YENİ HALİ KONUŞULDU, VERİMSİZLİK KONULARI İRDELENDİ

Pandeminin ilk dönemlerinden beri düzenlenen, Türkiye’nin başarılı firmalarından üst düzey birçok yöneticiyi bir araya getiren Vizyon 100 toplantısının bu seferki adresi İzmir oldu. Yaklaşık 100 şirketin CEO ve Genel Müdür seviyesindeki üst düzey yöneticilerinin katılım gösterdiği ve fiziksel olarak gerçekleştirilen toplantıda "Üretimin Yeni Hali" başlığı masaya yatırıldı.

Yeni dönemdeki üretim koşullarının farklı bakış açılarının konuşulduğu toplantıda; sürdürülebilirlik, küresel yetenek kıtlığı, küreyerelleşme, döngüsel ve mutluluk ekonomisine geçiş, altyapılardaki yetersizlikler ve iş birliği kültürünün olmamasının getirdiği verimsizlik konuları da ele alındı.

"TÜRKİYE'DEKİ YETENEK AÇIĞI YÜZDE 48'E ULAŞMIŞ DURUMDA"

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Vizyon 100 Kurucu Üyesi ve FANUC Türkiye Genel Müdürü Alper Yiğit, şirketlerin tek başına oluşturduğu güç ya da aldığı doğru aksiyonların her daim neticeye ulaşmadığını belirtti.

Halihazırda Türkiye'deki yetenek açığının yüzde 48'e ulaştığını, önlem alınmadığı halde yetenek kıtlığının gelecek dönemde büyük sorunlara neden olabileceğini kaydeden Yiğit, "Bunun yanı sıra dünyadaki ekonomik istikrarsızlık, iklim değişikliği ve buna bağlı doğal afetler, siber ataklar, iş gücü eksikliği ve ticaret savaşları, şirketlere tedarik zincirinde sürekli test edileceği ortamlar yaşatmaya devam edecek." dedi.

"YA BİRLİKTE YAŞARLAR YA DA BİRLİKTE YOK OLURLAR"

Bu sorunların üstesinden gelmek adına yeni döneme uygun risk yönetiminin uygulanması gerektiğini vurgulayan Yiğit, koşullar ne olursa olsun üretmek ve rekabetçi kalmak için sanayinin dijital dönüşümünün vazgeçilmesi olduğunu dile getirdi, zamanında ve doğru uygulanmasının önemine işaret etti. Yiğit, Yeni çağın muhtaç üçlüsünü oluşturan ‘insan’, ‘teknoloji’ ve ‘sürdürülebilirlik’. Ya birlikte yaşarlar ya da birlikte yok olurlar." şeklinde konuştu.

"BAŞARILI OLMAK İÇİN FARKINDA OLMAK VE ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR" 

Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Alper Yiğit, vizyon sahibi yöneticilerle birlikte bugünün yanı sıra yarının dünyasını da konuşmanın oldukça önemli olduğunu vurguladı. 

"Üretimin Yeni Hali" başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda herkesi ilgilendiren ortak konuların konuşulduğunu aktaran Yiğit, küresel salgın sonrasında yeni dünya düzenin yerini yeni dünya düzensizliğinin aldığını ve durumun kalıcı göründüğünü dile getirdi.

Yiğit, ancak mevcutta var olan koşulların farkına vararak lehlerine çevirebileceklerini ifade etti ve "Sürecin ne kadar farkında olursanız ve ona göre önlemlerinizi alırsanız, başarılı olmanız da o derece kolay olur." diye konuştu.