Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi’nin düzenlendiği ilk yıldan itibaren katılımcısı olan Esit Elektronik, Endüstri 4.0’ın getirdiği bağlantı ve otomasyon standartlarına uygun tartı komponentleri geliştiriyor. Dergimize Zirve öncesi açıklamalarda bulunan Esit Elektronik Satış ve Pazarlama Müdürü Çağrı Hekimoğlu, “Üretim süreçlerine %100 hakim olmak ve bu süreçleri hatasız ve Endüstri 4.0 vizyonunda ileri otomasyon sayesinde minimum eforla yürütmek tüm üreticilerin başlıca hedefi oldu.. Zirvede sunacağımız ürünlerimizden en önemlilerinden birisi yeni dijital tartı indikatörümüz olan Esit CDI dijital tartı indikatörüdür. Kompakt bir tasarıma ve küçük ebatlara sahip olmasına karşın olağanüstü özellikler içeren ve canbus protokollü yük hücreleriyle bağlanabilen bir tasarıma sahiptir. Manyetik anahtarlı damga yapısı ile yasal mevzuata da uygundur. Özellikle uzaktan diagnostik ve komut özellikleriyle zahmetsizce kullanılabilecek ve tartı süreçlerinin güvenliğini de sağlayacak bir cihazdır. Yine bu cihazla beraber çalışacak şekilde yeni bir dijital yük hücresi serisi de zirvede sunacağımız ürünlerdendir.
Zirvede sunacağımız diğer bir ürünümüz ise tank/silo tartımı için özel olarak geliştirdiğimiz yeni mini analog yük hücresi serimizdir. Montaj kitleriyle set olarak üretilmiş olan yeni Esit CA-V mini serisi ve Esit TSB serisi yük hücreleri, montaj kitleriyle birlikte tank veya siloları kolaylıkla ve güvenlikle tartıya almak için çok pratik ürünlerdir.
Tüm bu ürünlerin yansıra yenilenmiş olan Esit ECI indikatör ve kontrolör serisinin de sunumunu Zirvede yapacağız. İçerdiği özel filtreleme teknolojisi, kalibrasyon kolaylığı sağlayan “kalibrasyon doktoru” menüsü, 800 Hz veri çıkış hızı ve bir çok bağlantı ve kontrol seçeneğiyle Esit ECI serisi, yenilenen donanım ve yazılım yapısıyla Zirvede yerini alacak” dedi.
YÜKSEK VERİMLİLİK SAĞLAYAN PROJELERE İMZA ATTI
Son dönemde yer aldıkları “Dijital dönüşüm” projelerinden ve sundukları katkılardan bahseden Hekimoğlu şunları paylaştı: “Hem seramik, hem gübre hem de demir çelik gibi birbirinden farklı sektörlerde üretim artışı hedefli çözümlerimiz oldu.
• Ülkemizin en büyük seramik üreticilerinden olan bir müşterimizin Dünya’nın en büyükleri arasına giren yeni fabrikasında toplam dokuz üretim hattının dozaj sistemini ve otomasyon sistemini gerçekleştirdik.
• Ülkemizin en büyük gübre üreticilerinden birisine kurduğumuz torbalama hatları sayesinde üretim kapasitesini iki katından fazla artırdık ve firmanın cirosunda ve karında ciddi bir artış sözkonusu oldu.
• Diğer bir projemiz ise ülkemizin en büyük demir çelik üreticilerinden birisi için yaptığımız yüksek fırın besleme sistemiydi. 7 adet devasa Esit WF Dozaj Bant Kantarı ve bunların otomasyonundan oluşan sistemde cihazlar yüksek ısı ve ağır çevre koşullarına dayanıklı olarak tasarlandı, ciddi bir üretim artışı sağladı”.